Virtual Classroom

Vanmorgen zo snel mogelijk in actie gekomen. Het was wel moeilijk wakker worden na een onrustige nacht. Gelukkig was dit weer de laatste waakdienst. Bij het naderen van de A4, zag ik de file al staan. Uit een ooghoek zag ik dat de navigatie ook rechtdoor wees. Ik ben dus deze keer via de binnenwegen naar Houten gereden. Alles bij elkaar schoot dat toch lekker op en kennelijk sneller dan de snelweg. Wel iets later dan gehoopt pas bij mijn werkplek aangekomen.  Het is best een flinke rit nu 🙁 Mara ik heb nog een paar weken proeftijd, dus wie weet. Na het ochtendgebed eerst nog wat dingen geregeld. Ik moest nog OV kosten declareren voor de laatste Apeldoorn trip. Ook de waakdienst en de werkzaamheden van gisteren moesten nog gedeclareerd worden. En dat systeem is erg traag zeg maar… Voor ik klaar was om echt aan het werk te gaan was het al bijna lunchtijd.  Dus eerst maar even lunchen en daarna lekker aan de bak met FreeIpa! Yeah!!! Joepie!!! Vorige week was “men” niet veel verder gekomen, dus ben ik maar begonnen met een tweede server om te katten naar FreeIpa… Voor alle zekerheid alle wielen maar opnieuw uitgevonden, wat resulteerde in een systeem waar ik aan aan kon loggen met mijn Ipa-account! Ik mag vervolgen niet sudo-en, maar dat is dan weer een volgend stapje. Ook deze maandag weer bijtijds aan mijn stutten getrokken om de thuisreis aan te vangen. Er stond weer een avond sessie “python” op de planning. Eerst nog even naar mams. Haar nieuwe telefoon was binnen en die knoop je tegenwoordig zo via DECT aan de fritz router. Na een automatische software update was de telefoon weer helemaal op de hoogte en kon gebruikt worden. Na het eten snel naar huis om de boel op te starten. Doordat ik weer van alles en nog wat wilde doen, was ik zelfs een paar minuten te laat. Gelukkig niet al te veel gemist. Het gemiste, kon ik snel inlopen. De problemen waar ik vorige week niet uitkwam, loste ik meteen op en ik was in een keer bij 🙂 Het maken van databases en zo, gaat tegenwoordig wel eenvoudig. Gewoon een paar regeltjes code en alles wordt voor je gedaan. De tijd van het ingewikkeld scripts maken voor database management systemen is duidelijk voorbij. Gewoon een paar regeltjes waarin je zegt wat je wilt en poef! Klaar. Aan het einde van de les, was het huiswerk eigenlijk al klaar. Van de week maar weer eens verder met de LOI python cursus. Twee vliegen in een klap! Voor nu: welterusten!

About Peter Hofman 2144 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.