Geslaagd!

Het was weer moeilijk om me uit mijn bed te sleuren. Ik wilde snoozen! Maar met de huidige reistijden en de OV staking vandaag beloofde het een drukke dag op de weg te worden! Dus met frisse tegenzin in de actie gekomen. Ik was gelukkig de grootste drukte voor en in reed kennelijk in de goede richting, want tot de aansluiting op de A12, ging het soepeltjes. De normale file de A12 op, begon wel ietsje eerder, maar bleek geen al te groot probleem te zijn. Voor het ochtendgebed nog even met ipa aan de slag gegaan om er na me te storten op de training “Toegang Technische Gebouwen”. Een paar uur later was ik helemaal op de hoogte van de telefonie infrastructuur! Boeiuhhh… De training stamt uit de tijd dat KPN alleen maar telefonie deed. Maar ach, kennis is goed! Ik snap nu ook weer iets beter hoe het hele telefonie netwerk in elkaar zit. Gelukkig wordt er ook aandacht besteed aan de aanwezigheid van glasvezel en ICT infrastructuur. De hoofdmoot van de training is eigenlijk bewustwording van risico’s voor de business. Alles wat niet klopt en waar jij niets mee van doen hebt: bellen naar het centrale meldnummer. Zelfs een losliggende vloertegel mag je niet zelf terug schuiven, maar moet je melden. Verder veel regeltjes over wat allemaal niet mag en zeker moet. Kortweg eigenlijk je gezond verstand gebruiken en geen aannames doen. De oefentoets kwam ik door met 93%. Dat waren drie vragen fout. En eigenlijk had ik die goed kunnen hebben als ik iets beter gekeken had, dus vol goede moed aan de echte eindtoets begonnen. Dat waren meteen wel meer vragen, maar die wist ik met een score van 92% te halen! 70% was genoeg om te slagen, dus dat was een eitje! Ik heb nu dus een certificaat dat aangeeft dat ik de komende drie jaar de gebouwen in mag… De rest van de dag weer verder met FreeIpa. Met wisselend succes 🙁 Tegen half vier maar weer ingepakt en op huis aan gegaan. Nog even voor de drukte de A12 nemen. Dat lukte prima en zonder enige vertraging kon ik doorkarren naar de supermarkt. Even wat inkopen gedaan om de komende dagen weer door te komen en lakker naar huis. Daar de bak maaltijdsalade opgepeuzeld en onder de douche gesprongen. Verder lekker rustig aan. Straks zou Annet nog komen en misschien zo nog een raid, maar verder geen inspanningen 🙂

About Peter Hofman 2226 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.