Autotje ruilen

Vanmorgen weer bijtijds opgestaan om voor de file op het werk te zijn. Zolang je maar zorgt om voor acht uur bij Utrecht in de buurt te zijn, lijkt het allemaal goed te gaan. Vandaag reed ik in de Clio van Monique. Monique had mijn auto meegenomen om Colin met fiets af te kunnen leveren bij de mini-triatlon die school ergens georganiseerd had. Ze was wel vergeten te zeggen dat het motor management lampje al een poosje brandde en dat dat de cruisecontrol was. Het dashboard zeurde iets over het injectiesysteem, maar de auto reed verder prima zonder enige problemen die naar dat lampje en de melding te herleiden waren, dus kwam ik zonder problemen op mijn werk. In de mail zat opeens een dreigende herinnering dat ik nog een verplichte training moest volgen betreffende “eerlijk concurreren” of zo. Prima dingen voor de verkoop afdelingen zo zo, maar echt zinloos voor ons techneuten. Maar het moet nu eenmaal, dus weer een half uurtje klikken. Één uitspraak vond ik wel grappig en pakkend : “Op het moment dat je iets hoort, dat je denkt ‘hé dat is interessant’, dan moet je je gaan afvragen, ‘maar mag ik dit dan wel horen?'”. En toen wederom verder met het zorgenkindje “FreeIpa”. Dan hebben we een werkend systeem opgezet “volgens het boekje” waaruit je zou kunnen bedenken dat het boekje klopt. Het volgende systeem echter weigert dienst. Ergens mist er dus een uitzonderingsparagraaf in het boekje. Maar waar??? Halverwege de middag is er dan opeens een systeem dat sowieso alle dienst weigert 🙁 dus alle hens aan dek om dat weer op te lossen… Dat en de snel oplopende filedruk rond Utrecht maakte het onmogelijk om nog iets zinnigs bij Only Friends te kunnen dien, dus ben ik maar meteen doorgereden naar huis. Later heb ik de auto van Monique weer omgeruild met die van mij en meteen Colin opgehaald. Thuis lekker bank gehangen.

About Peter Hofman 2226 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.