Lekkage

Gisterenavond op de valreep mijn SDL weerstation zo ver gekregen dat het echt ook bliksem detecteert! Daar was het me in eerste instantie om begonnen 🙂 Dank zij het transparante dekseltje op de detector, kon ik nu zien dat het interrupt bleef hangen (het ledje bleef aan). Ik zag ook aan een ander ledje dat de pulsen wel degelijk gedetecteerd werden. Dat was het voordeel van het noodweer gisteren. Het was gewoon een kwestie van even geduldig wachten. Het test programma zag ook niets en in die code ben ik een beetje gaan grutten. Ik ontdekte dat de detectie plaats vond op pin #16… In de documentatie vond ik terug dat die detector inderdaad aan de 13/16 connector moest en zat. Ik heb toen het test programma maar eens naar pin #13 laten luisteren en voila… De bliksem meldingen stroomden binnen! De code van het weerstation aangepast om ook naar pin #13 te luisteren en ook die begon vrolijk bliksem te detecteren. Alleen iets te enthousiast 🙂 In aanloop naar dit punt had ik op aanraden van SwitchDocLabs wat grenswaardes verlaagd, maar dat zorgt nu dat er wel heel snel gewaarschuwd wordt. Maar dat is nu een kwestie van afregelen 🙂 Na de wekker maar meteen in de actie gekomen. Houten is nog steeds biet dichterbij gekomen. Annet was lui, die had niet veel haast. Aan de Kromme Schaft weer verder gegaan met het eeuwige FreeIpa. Iedere keer als je denkt de boel geregeld te hebben, loop je op een volgende server weer tegen iets nieuws aan 🙁 Tussen de bedrijven door nog even een afspraak gemaakt om de tuut naar de garage te brengen voor zijn jaarlijkse onderhoud en tweejaarlijkse APK.  Die is ook weer nodig en dan is hij meteen weer helemaal nagekeken voor de vakantie. De hoek van mijn bureau krijgt inmiddels ook water… Af en toe druppelt er iets vanuit de luchtbehandelingsroosters… Meteen maar het nummer van YASK in WhatsApp gehangen en een melding gemaakt. Blijkt dat gewoon nar de receptie gerouteerd te worden die het dan weer bij YASK meldt… Had ik dat ook zelf kunnen doen… Bijtijds weer ingepakt. Geen zin meer en ik wilde nog even voor sportschoenen kijken voor ik naar Only Friends ging. Onderweg even een uitstapje gemaakt naar de Decathlon en zowaar twee paar schoenen gescoord. Een paar nieuwe stevige stappers en een paar zaal sportschoenen voor mijn kennismakingsles Krav Maga volgende week. Samen nog geen vijftig euro! Hoe kan het er voor?! Toen door naar Only Friends alwaar Leslie al op me zat te wachten 🙂 Samen met hem weer de diverse oefeningen gedaan. Deze keer in het diepe van setje naar setje zwemmen over een baan of vier 🙂 Gaat lekker zo. Dat is wel iets wat ik niet zo maar met iedereen zou doen. De tweede duik met Dennis. Die vermaakt zichzelf wel. Zwemt een beetje rond en ging zonder duikbril op de bouten uit- en weer in elkaar draaien. Daar hang je alleen bij om de veiligheid te waarborgen. Mijn rechteroor wilde niet meer dus heb ik geen verdere duiken meer gemaakt. Wel nog gezorgd dat alle cilinders gevuld werden en toen via de döner naar huis. Annet stuurde nog een fdoto van haar en Joep in de bioscoop… Zal toch niet echt “Aladdin“zijn toch??? Colin kwam wat later en nu is de boel weer compleet. Zo nog even het SDL weerstation testen met zelf gemaakte bliksem en zien wat hij detecteert. Truste!

About Peter Hofman 2141 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.