Opvang

Vanmorgen gelijk na de wekker mijn bed uit gesprongen. Het ritueel afgewerkt en in de auto gesprongen naar mijn werk. De rit begint langzaam maar zeker te wennen. A2 op, cruise-control aan en lekker alles om je heen maar laten stressen. In eerste instantie op zoek naar ruimte 4B004, alwaar we de cursus zouden hebben… Na lang zoeken, bleek dat de koffie-corner te zijn… Typisch gevalletje verkeerde planning. Ondertussen kwam er een appje binnen met de melding dat we in dezelfde lokaal konden als de vorige keer. Dat was een heerlijk riante ruime ruimte. Dus weer terug van de vierde naar de begane grond. Op de vierde was ik ook Keith nog tegengekomen. Onze eeuwig vriendelijke, Engelse kwebbel 🙂 Later kwamen er nog mede cursisten die ook op de vierde geweest waren. Die waren door Keith achter mij aan gestuurd 🙂 “Moewden Joelie bij Pewetrr sijn? Diej zittenn op die zelfde roemte al vooriche keerj”. Lekker verder met Python en Django. Na de theorie die weer in de praktijk gebracht op ons project. Het heeft weer weinig met ouderwets, traditioneel programmeren te maken hoor! Met een @Property labeltje aan een functie die iets te voorschijn tovert, kun je die naam verder gewoon als variabele aanroepen! Zeer makkelijk, maar tevens ook wel even een aanpassing in de denkwijze. Na de cursus terug naar het dorp. Weer naar mams, want Monique had gevraagd of wel Colin op konden vangen, omdat zij graag naar een afscheid van drie collega’s wilde. Omdat we gisteren toch lekker uit eten geweest waren, heb ik vandaag maar de patatdag gehouden 🙂 Colin vond het allemaal prima. Ik heb niet het idee dat hij die opvang serieus noodzakelijk had gevonden, maar het was gezellig. Colin ging later weer naar boven en ik ben nog even een Pokèmon raid gaan doen. Daarna nog een kop koffie bij mams gedronken en naar huis gegaan. Ondertussen ontdekte ik ook nog een weetje dat een van mijn favoriete stripfiguren, Agent 327, een gastoptreden heeft gedaan in een andere leuke strip serie, Van Nul Tot Nu. In deel twee bewaakt hij als suppoost de De Nachtwacht als verwijzing naar “Dossier Nachtwacht“. Lekker gedoucht en op de bank geploft met Govert naar de grenzen van het heelal. Een serie over het heelal gepresenteerd door Govert Schilling, de schrijver van het cursusboek van de Artis sterrenkundecursus.

About Peter Hofman 2140 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.