Nieuwe laptop

Vanmorgen weer net iets te lang getreuzeld. Vanaf zeven uur mag je niet meer over de dijk i.v.m. sluipverkeer. Dus maar gewoon om gereden. Ondanks dat je ongeveer naast het viaduct woont, maag je er toch niet onderdoor. De rest van de rit ging lekker. Geen al te grote problemen. Het begint langzaam te wennen. De rit dan, het gebouw blijft drie keer ruk 🙁 Eest de normale noodzakelijk operationele dingen opgepakt en afgehandeld. Met name het zetten van alle root wachtwoorden moest nog even afgerond worden alvorens ik mijn nieuwe laptop op ging halen. Helaas moest ik nog steeds de oude direct inleveren, ondanks dat daarmee direct de mogelijkheid tot het doen van mijn normale werkzaamheden op zijn gat ligt… Er is weer iemand die een regeltje bedacht heeft, zonder over de gevolgen na te denken. Het is geen probleem voor al die managers die toch gewoon “in de cloud” werken, maar als vijfennegentig procent van de software waarmee je werkt kokaal op je systeem staat, heb je iedere keer wel een leuk klusje om de boel weer zo te krijgen dat het doet wat je wilt. Het is helaas nog steeds niet mogelijk om even een -werkend- kopietje van het geheel te maken. Maar goed, na de pauze met mijn laptop naar het servicepunt. Daar kreeg ik een hele verse 🙂 Geen oud, refurbished apparaat, maar een gloedje nieuwe! Daarmee kon ik ook gewoon mijn nieuwe dock blijven gebruiken. Op zich is er niets mis met zo’n refurbished ding, maar die zijn vaak wat gedateerd en daar had ik dan ook weer een oud dock bij moeten zie te vinden. Maar dat bleek dus niet nodig te zijn. Met de instructies hoe de machine verder in gebruik te nemen ingeprent, op weg naar mijn werkplek. Daar meteen de eerste uitdaging… De meegeleverde voeding is niet sterk genoeg om ook het dock te voeden… Gelukkig had ik nog een sterkere in mijn tas. Dan neem ik de zwakkere mee voor onderweg. Scheelt ook weer in gewicht. Het duurde al een poosje, voordat de Windows installatie op zich achter de rug was, voor ik aan het groen spuiten kon beginnen. Er wordt uiteraard nog een KPN sausje overheen gegoten. Zes herstarts later, begon het ergens op te lijken. Maar toen… Had ik een standaard Cloud laptop… Naast Outlook, doen we eigenlijk niets in de Cloud, dus kon nu het zelf installeren van de noodzakelijke dingen beginnen. Eerst maar eens een paar fatsoenlijke browsers. Chrome en FireFox stonden er ook al snel op en ik kon weer naar de radio luisteren. Ondertussen mailtjes met een vrijwaring voor de oude laptop. Ik werd nog wel verzocht om nog ergens in het systeem aan te geven dat ik de nieuwe in gebruik had genomen. Daar zag ik opeens nog iets verontrustends… Twee SIM kaarten… Oepsie… Ik was de 4G kaart vergeten uit de oude machine te halen!!! Snel terug naar het servicepunt, de oude machine uit de stapel gezocht en de SIM-kaart er uit gehaald, pfff. Met de opgeslagen favorieten kon ik nu zorgen dat ik onze beheeromgeving weer kon benaderen. Nog even de Pulse client installeren en ik was in ieder geval weer in staat om de reguliere operationele werkzaamheden uit te voeren. De grootste uitdaging zal de cursus omgeving blijven vrees ik 🙁 Daar heb ik inieder geval tot aanstaande maandagavond de tijd voor… Mocht het dan nog niet lukken heb ik de hele vakantie nog 🙂 Visual Studio Code staat er vast op, samen met Git. Dank zij de mooie lijst van geinstalleerde plugins die ik had kunnen maken, is de herinstallatie daarvan niet moeilijk. Nu maar hopen dat het ook allemaal oplevert wat ik er van hoop. Inmiddels is het dij geworden om te vertrekken naar Only Friends. Het is de laatste les voor de zomervakantie, dus iedereen mag iemand mee het water in nemen om te laten zien hoe het allemaal moet 🙂 Dat zijn meestal drukke dagen 🙂 Dat bleek ook het geval te zijn. Met name de perslucht vervloog met een noodgang. Leslie had zijn zusje meegenomen en zijn ouders waren als toeschouwer mee. Jammer voor hem was het nu niet de moeilijke oefeningen. De rest van de avond heb ik gezorgd dat de compressor bezig bleef. Tegenwoordig mag niet iedereen meer vullen en niet alle “vullers” waren er. Gelukkig waren er voldoende begeleiders voor in het water, dus dat bleek allemaal soepeltjes te verlopen. Na deze laatst duikdag voor de vakantie, weer richting huis. Deze keer via een broodje shoarma, want de döner was op! Hoe kunnen ze!!! Thuis was het al een drukke bedoening! Annet was er al direct uit haar werk naar toe gekomen. Monique was er ook al met Colin, maar die ging uiteraard weer naar haar eigen huis. Nog even bijgekletst en toen naar bed.

About Peter Hofman 2136 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.