Dagje thuiswerken

Vandaag maar weer een thuiswerkdagje. Colin is ook vrij en dan is het wel zo gezellig 🙂 Als hij ten minste uit de bat-cave komt 🙂 Annet was de enige die echt op pad moest. Die moest gewoon naar haar werk in Nieuw-Vennep. Ik ben weer verder gegaan met het inrichten van de nieuwe laptop. Doordat daar nog niet alles op werkt, miste ik de notificatie van het ochtendgebed. Op de klok zag ik opeens dat ik daar te laat voor was, maar ik kon nog aansluiten. Vervolgens weer verder met het inrichten van mijn laptop. Ik had van de oude een overzicht gemaakt met geïnstalleerde programma’s. Dit lijstje, samen met de notities uit de cursus gaf me een aardige leidraad. Eerst een voor een alle benodigde programma’s downloaden. Daarna weer een voor een alles installeren. Daar was ik dan wel het grootste deel van de dag mee bezig. Even er tussenuit om mijn haar te laten knippen en daarna weer snel verder. Langzaam maar zeker was alles geïnstalleerd en geconfigureerd. Toen alle ontwikkel programmatuur geïnstalleerd was, kwam de eerste test: start het project dat ik aan het bouwen ben??? Het starten van VSC en het laden van de code ging goed. Het starten van de code gaf een foutmelding… Binnen het project moest nog iets geïnstalleerd worden. Dus opgezocht hoe ik Django moest installeren en dat vanuit VSC gedaan, waarna mijn project het leek te doen! Aan het einde van de middag had ik het meeste wel geïnstalleerd. De rest komt vanavond en morgen nog wel. De volgende stap is goed testen of alles van het project het doet. Dan kan ik maandag gewoon weer meedoen. Toen nog even samen met Colin naar mams. Daar lekker nasi gegeten en vervolgens weer naar huis om me op te maken voor een uurtje trainen. Dat gaat ook steeds makkelijker. Het wordt makkelijker om de klappen op te vangen en ook makkelijker om ze uit te delen. Na de opwarming weer diverse technieken geoefend om een tegenstander uit te schakelen. Het verdedigen kwam deze keer niet aan de beurt. Na de training weer lekker bijkomen terwijl ik naar huis wandelde en thuis neergeploft. Op aanraden van Annet nog even Summerschool terug gekeken over James Cook en de diverse ontdekkingsreizen die hij gemaakt had. Erg interessant. Nog even mijn werk laptop aan het werk gezet om mijn cursus code weer van het netwerk naar de lokale disk te kopierijen en nu lekker naar bed. Truste!

About Peter Hofman 2146 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.