Oude pasjes -> nieuwe pasjes

Vanmorgen weer wat gestrest wakker geworden. Half uit een vreemde droom, waarvan je dan alleen nog weet dat er van alles niet in orde was, maar wat??? Rustig verder gaan klussen met de laptops tot het tijd werd om Colin wakker te hakken. Die had weer eens zin om naar Artis te gaan. Voor alle zekerheid nog een was aangezet, om in ieder geval genoeg kleding te hebben voor het weekend. Ondertussen had ik ook een reactie gekregen op mijn marktplaats advertentie met mijn oude Garmin GPSMAP 62s. Nu ik de 66s heb en de 62s had als backup voor mijn 64s, kon ik er wel eentje verkopen. Deze heer wilde het bedrag betalen dat ik in mijn hoofd had, dus ingegaan om het bod. Hij wilde hem komen halen als hij met de fiets terug kwam uit Heemstede. Hij vlak naast mijn oude werk in de Wibautstraat te wonen 🙂 Ik heb dus maar aangeboden de gpsr even langs te brengen op weg naar Artis. Dat kwam hem ook goed uit en tijdens een korte tussenstop in de Wibautstraat hebben we de ruil gedaan. Toen door naar Artis. Bij de ingang leek het de controleur wel handig als we een keer nieuwe passen lieten maken 🙂 Ik stond er nogal duister op en Colin had nog de pas waar hij als klein jochie op stond. Eerst maar eens een fijn rondje door de tuin gemaakt. Er waren best wel weer veel jong dieren. Tijdens etenstijd, konden we ook kennis maken met de nieuwe leeuw. Caesar, de oude koning, was een poosje geleden overleden en nu was er een nieuw mannetje. Die moet zich echter nog even bewijzen bij de achtergebleven dames, anders kan hij het wel schudden. De verzorgers doen dus hun uiterste best om de dieren langzaam aan elkaar te laten wennen. Bij de steenbokken, klommen ook diverse jonge dieren over de rots. Twee jonge zeeleeuwtjes, een geboren op een juni en een geboren op zeventien juni. En verder nog een hele boel leuke dingen. Alleen de jaguars lieten zich slecht vinden. Alleen de zwarte konden we vinden, de rest had zich verstopt. Bij de uitgang nog “even” de passen omgeruild. Er was een kassa voor leden dingen en daar stonden natuurlijk een aantal treuzelende mensen voor ons 🙁 Colin was het op een gegeven moment wel een beetje zat, maar ik had nu al zo lang in de wacht gehangen dat ik door ging ook. Uiteindelijk hadden we twee nieuwe passen 🙂 Ik een mooie vlinder en Colin een mooie jaguar! Nu nog even zien hoe ik die twee kan omruilen 🙂 We staan in ieder geval weer up-to-date op de pasjes. Weer thuis voor de gemakkelijke weg gekozen met pizza’s 🙁 Slecht maar wel lekker… Zo meteen maar eens inpakken en op weg naar Hillegom! Colin heeft maandag mentoractiviteiten, dus hij heeft zijn fiets nodig. Die slepen we dan maar even mee naar Hillegom. Boft hij weer dat ik hem dan maandag weer met fiets en al op school af kan zetten.

About Peter Hofman 2136 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.