Hemels rondje

Colin had vandaag weer een dagje D&D, net als gisteren, dus heb ik weer gezorgd dat hij op tijd in Hoofddorp was. Het eerste plan was om er weer een avond sessie van te maken. Terug in Hillegom had ik het idee geopperd om op de fiets naar de hemelse pannenkoek te rijden en daar eens te kijken of die, met zo’n naam, Meerzicht-waardig was. Dus samen via diverse duin en bospaadjes in Overveen aangeland. Bij de rotonde waar de zeeweg begint, had ik al vaker dit pannenkoekenhuis gezien en me afgevraagd hoe hemels die zouden zijn. Je kon in ieder geval lekker in een soort tuin zitten. De bediening was via tablets. Je op een tablet aantikken wat je wilde hebben en dan op “verzenden” drukken. Wat later werd je bestelling dan aan tafel gebracht. Om te beginnen maar wat te drinken besteld en toen de pannenkoeken uitgezocht. Voor mij weer gewoon een naturel met poedersuiker. De koffie en thee werden netjes gebracht en op de zelfde manier twee pannenkoeken besteld. Wat later werden ook die gebracht. Het systeem werkt op zich wel goed, maar de “bediening” wordt wel een beetje gereduceerd tot haal-en-breng-vee. De pannenkoeken waren lekker, maar Meerzicht blijft met stip op één! Na de lunch weer op pad. Annet stelde voor om via Zandvoort te gaan. Dat leek mijn een beetje een erge omweg, maar we zijn die kant op gegaan. Weer eens iets anders om te fietsen, waar ik normaal alleen maar met de auto kom. Dus zeeweg af, langs Floor (we hadden net gegeten) en langs de zee richting Zandvoort.  Door Zandvoort heen en ergens een fietspad door de duinen op. Inmiddels begin mijn knie het niet lekker meer te vinden. Wat ik soms na een flinke wandeling heb, kreeg ik nu ook. Fietsen ging steeds lastiger en we moesten nog een flink stuk. Pas bij Langevelderslag, konden we weer terug het land in. Bij Langevelderslag nog wel even een ijsje gegeten. Annet wilde nog doorfietsen om de auto te halen, maar ik dacht dat het niet zo heel ver meer was en had niet zo’n puf om te moeten zitten wachten. Voorzichtig doorgeploeterd dus maar. Ik zat net op de bank, toen Colin met het bericht kwam dat ze toch om een uur of vijf zouden stoppen, dus ik had net even de tijd om een beetje bij te komen voor ik weer naar Hoofddorp mocht om hem op te halen. Samen kip tandoori gegeten en later ben ik nog even naar Pompe gelopen voor drie sundae’s.

About Peter Hofman 2225 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.