Buien-api

Vreemde dagstart. De eerste werkzaamheden deed ik bij Annet aan de eettafel. Colin hoefde niet al te vroeg op school te zijn. Dus tegen half negen zijn we richting het Kaj Munk College gegaan. Doorgereden naar huis. Ik heb vanmiddag nog een afspraak bij de tandarts, dus Houten is geen echte optie vandaag. Thuis verder gezocht naar een oplossing voor ons vreemde freeipa <-> sudo probleempje. Het blijkt deze keer toch niet zo heel eenvoudig om het probleem op te lossen. Rond lunchtijd was Colin al weer klaar en ik ben hem maar even gezellig op gaan halen. Chital kon meteen ook meerijden. De rest van de middag verder gezocht. Zonder resultaat helaas 🙁 We gaan nu eens kijken of we een kloon van de andere machine kunnen installeren om te zien of die hetzelfde probleem gaat geven. Aan het einde van de middag “mocht” ik nog even naar tante Joy. Bij de laatste controle vorige week, had ze een gaatje ontdekt in mijn verstandskies. Dat zou ze vandaag gaan vullen. Heerlijk 🙁 Onderweg nog even ingebeld in een coca over de free-ipa. Het gaatje was snel gedicht en ik kon weer snel naar huis toe. Daar meteen samen met Colin naar mams gegaan. Het was weer maandag-patatdag. Door de nog werkende verdoving, smaakte alles niet echt optimaal, maar het was toch genieten. Toen snel Colin naar Monique gebracht. Die was nog niet thuis, maar dat boeit hem niet zo meer. Ik moest snel naar huis om de laatste cursusavond vóór de vakantie bij te wonen. Iets te laat ingebeld maar niet veel gemist. Tijdens de cursus hebben we het weerbericht in onze code ingebakken. De verhuurprijs van de roeiboten, kan namelijk afhankelijk van het weer gemaakt worden. Van alle mogelijke bronnen, kiest de cursus voor buienradar?!?!? In ieder geval konden we via een json pagina, iedere keer de huidige waardes van de verschillende weerstations, uitlezen. Leuk. De volgende stap was het weergeven van enkele van die waardes. Na de cursus nog even doorgerommeld met de code. Dit python is inderdaad een stuk rommeliger dan het vorige onderdeel van de cursus. Angular-cum-suis is een stuk strakker in wat wel en niet mag. Dat heeft dan ook we weer zijn voordelen, maar maakt ook dat je dingen ingewikkelder moet regelen dan met python kan. Alles heeft zijn voor- en nadelen.

About Peter Hofman 2145 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.