Zandvoort aan de Eem

Vanmorgen rustig aan op gang gekomen. Ik heb geen oproepen gehad in de waakdienst. Gelukkig. Vandaag hadden we een nieuw team uitje vanwege de samenvoeging van weer een aantal teams en bedrijfsonderdelen. We vallen nu geheel onder ACN… Dat je het ff weet… Het is nog steeds KPN, maar weer een andere tak. Volgens mij is dat het oude NIO. In ieder geval wilde de nieuwe bobo iedereen weer eens samen hebben om na te denken over hoe we het met z’n allen kunnen gaan doen. Deze bobo is de eerste op zijn niveau die we van enige realiteitszin kunnen beschuldigen. Laat de techniek bij de techneuten en het managen bij de managers. Dus op naar Amersfoort, naar Zandvoort aan de EemAmersfoort is in ieder geval met het OV toch wel een van de best bereikbare KPN locaties in dit deel van het land. Opeens kon ik op Schiphol kiezen met welke trein ik zou willen gaan! En drie kwartier later sta je daar dan op het station. Het KPN pand leunt ongeveer op het station… Jammer dat ik hier niet naar toe kon 🙁 Maar ik was er nog niet. Ik moest nog een kwartiertje lopen naar de beach-club… Na het, lange, intropraatje, konden we ons aansluiten bij drie sessies van verschillende bedrijfsonderdelen. Meedenken en discussiëren over de toekomst. Eerst gingen we naar IAAS (onze eigen toko), storage en automation. Overal maar weer eens gewezen op het feit dat wij als specials vaak buiten de boot vallen en dan de beslissingen maar opgedrongen krijgen en dat het dan vaal niet functioneert. Dat het handiger zou zijn als er vanaf het begin af aan ook rekening met ons gehouden zou worden. Na iedere keer een minuut of vijfentwintig, kon je naar de volgende. Na de derde, was het tijd geworden voor de lunch. Die was ook prima verzorgd. Een compleet buffet met voor alles wat wils. Inclusief een behoorlijk pittig tomatensoepje. Toen we uitgegeten waren, zijn we met de specials nog een rondje gaan lopen. De locaties ligt tegen de Eem op de plek waar de koppelpoort is. Ik zag meteen een locatie waar de multi cache verstopt lag. Grappig dat je binnen een tiental meters van een plek bent, waar je eerder geweest bent, zonder het door te hebben, alleen omdat je van de andere kant komt. Na de wandeling begon het middagprogramma. Weer de mogelijkheid o je bij drie sessies aan te sluiten. Toen we die gehad hadden was het tijd voor het fun gedeelte. Dat bestond uit een scherm-workshop, een pubquiz, een puzzeltocht met je telefoon of een speed-date sessie met je collega’s.We waren met z’n vijven, wat precies de bezetting voor een pubquiz team was, dus besloten we die te doen. Na de eerste ronde, stonden we toto onze eigen stomme verbazing, bovenaan! Na die ronde, kwam er een tussen quiz waarin iedereen voor zich door middel van een rood of een geel kaartje aan moest geven of een zuid-afrikaans dier daadwerkelijk bestond, of door de quizleider uit zijn duim was gezogen. Vooraf gaven al heel wat mensen, desgevraagd aan wel eens in Zuid Afrika op safari geweest te zijn en wat minder dat ze de taal wel enigszins begrepen. De lat lag dus hoog. In een rap tempo vielen de mensen af tot er nog vier “stonden”. De volgende vraag leverde direct een winnaar op… Moi 🙂 Ik mocht hierdoor het muziek genre voor de vragen uit het tweede deel bepalen. De verliezers van de eerste ronden mochten ook een genre bedenken, waardoor de tweede ronde met name ging over de “guilty pleasures” muziek en de “hiphop“. Het foute uur was er niets bij en ook die verruckte halbe stunde viel in het niets 🙂 In die ronde vermoedden we dat onze eerste plaats wel eens rap in gevaar kon komen. De einduitslag was dan ook een vijfde plaats voor ons. Van de tien teams niet al te goed en niet al te slecht. De verliezers van de eerste ronde, bleven dat volhouden en kwamen over-all als laatste over de streep. Nog een drankje en een paar bitterballen en weer op pad naar de trein. Ook terug was er eigenlijk voldoende keuze in treinen 🙂 Dat is echt weer eens iets anders! Gekozen voor een directe IC naar Schiphol. Dan kwam ik wel iets later aan, maar dan kon ik in ieder geval blijven zitten. Daar weer op zoek naar een eettentje. Vandaag gekozen voor “Toko To Go“. Voor een basis bedrag kon je naast een basisgerecht als nasi, rijst of bami, een aantal aanvullingen kiezen. Dus lekker zitten smullen van een flink bord Indonesisch eten 🙂 Voldaan weer richting bus gegaan en het laatste stukje naar huis gelopen. Annet zou ook nog komen vanavond.

About Peter Hofman 2230 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.