Lyon City Bus

Vanmorgen lekker uitgeslapen. Omdat de bus vanaf tien uur reed en het aquarium pas om elf uur open ging, hadden we geen haast. Lekker gedoucht en ontbeten. Die douche was wel onhandig, omdat ze in Frankrijk kennelijk nooit gehoord hebben van een hoog haakje voor de douchekop ?!?!? Maar gelukkig was er een bad om in te zitten, dus dat ging wel. Het ontbijt was ook wel een echt Frans ontbijt, beetje summier (maar wel lekker). Ik was er toch niet helemaal gerust op om de auto ergens in Lyon op straat te parkeren met alle spullen er in. Dus nog even snel uitgezocht wat de alternatieven waren. Een wandelingetje naar het station en daar de metro naar “Gare de Bellecour“. Daar overstappen op de metro naar “Gare de Perrache” en we zouden vlak bij de halte van de “Lyon City Bus” halte moeten zijn. Dat bleek nog even zoek, want helemaal overduidelijk werd het niet aangegeven, maar we vonden hem. We lagen goed op schema, want al snel kwam de bus er aan. Via de qrc, kregen we een gewoon kaartje en konden we gaan zitten. Het eerste deel van de route bracht ons naar de halte bij het aquarium, hoe handig! Daar vond ik ook meteen dat ik er goed aan gedaan had om niet de auto hier te parkeren. Je kan een Amsterdammer wel uit Amsterdam halen, maar omgekeerd… We moesten nog een paar minuten wachten voor het aquarium open ging, maar vervolgens konden we ook daar zo naar binnen met onze qrc. Het was erg mooi opgezet! Zelf de multi-etage bak met haaien was erg mooi. Weliswaar niet helemaal zoals op het plaatje, maar ze hadden niet al te erg overdreven. Diverse bakken met een eigen oorsprong en  zelfs een Malawi bak 🙂 Dat deed me goed 🙂 Voor we naar buiten konden vluchten, werden we toch nog geschaakt door de foto brigade. Ach, wie weet. Mevrouw zag kans om over de zeventig foto’s van ons te maken ?!?!? Bij de uitgang waren wij sneller dan onze foto’s 🙂 Of we misschien nog even konden wachten. Tuurlijk, het winkeltje was er ook nog. Via een handig systeem kon je alle foto’s bekijken en de leuke markeren. Vervolgens kreeg je die selectie weer en kon je aangeven hoeveel en hoe groot je ze afgedrukt wilde hebben. Omdat de prijzen uiteraard debiel hoog lagen, heb ik nog even overwogen om de hele set digitaal te kopen, maar dan nog… Na een rigoureuze selectie hielden we drie echt leuke foto’s over die we gekocht hebben. Op naar de bus voor de rest van de tour! De rit ging verder langs plekken waar we vroeger alleen maar langs zoefden door Lyon heen. Met name de tunnel en de Saône waren herkenbaar. Maar we gingen ook verder de heuvel op en kwam nog langs een oude archeologische opgraving en een kerk die vanwege zijn vorm de omgedraaide olifant genoemd wordt… Die opgraving zag er erg mooi uit. Maar het was zo vreselijk warm en de locatie lag midden in de zon, dus hebben we er maar vanaf gezien. We waren nog niet eens op de helft. Via diverse oude forten, kerken en gebouwen, op het “Place Bellecour” aangekomen… Daar hadden we dus ook meteen op kunnen stappen 🙂 Daar zijn we weer uit de bus gegaan om even in de buurt rond te kijken. Het was inmiddels ook tijd om iets te eten. Eigenlijk al ruim tijd… Helaas eten de Fransen tussen de middag allemaal warm en er was niet echt iets simpels te krijgen. Dus maar meegegaan met de stroom en een lekkere burger met salade en friet genomen. Colin Had een flinke hotdog gevonden, ook met salade en friet… Niet echt de lichte maaltijd die we voor ogen hadden, maar dat scheelt dan vanavond weer. Hoewel we hier direct op de metro richting hotel konden stappen, hebben we besloten de hele route nog af te maken en door te gaan naar het officiële eindpunt, “Place Bellecour” 🙂 Nog een compleet rondje dus 🙂 Met wat voorkennis over dingen die te zien waren, op tijd mijn groothoek- en zoomlens gewisseld en na een heel rondje, toch met de metro naar het hotel. Wat wel opviel tijdens de tour, was dat half Lyon verbouwd wordt. Jammer genoeg lag de hele kade langs de rivier open 🙁 Vanaf het station nog een wandelingetje terug naar het hotel. Onderweg wat broodjes en flesjes water gekocht voor vanavond, mochten we echt geen zin meer hebben in een groot diner. Terug in het hotel omstebeurt in het bad geploft (figuurlijk dan) om af te koelen en te ontplakken. Later inderdaad de broodjes tot ons genomen en verder lekker rustig aan rommelen. Niet te veel inspannen, straks weer lekker slapen en morgen de etappe naar Platja de Aro!

About Peter Hofman 2142 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.