Barcelona

Onze poging om bijtijds op te staan faalde jammerlijk. Toch nog redelijk op tijd naar Barcelona afgereisd. Deze keer wilden we eens boven bij Columbus kijken. Niet zo heel lang geleden ontdekte ik dat je in de kolom van Columbus naar boven kon. De auto geparkeerd onder het grote winkelcentrum aan de haven en op pad gegaan naar er kolom. Na het kopen van de noodzakelijke kaartjes en een sanitaire stop, meldden weer ons bij de lift… Die bleek dan ook maar net groot genoeg voor ons drieën en de liftmijnheer. Boven werd ons op het hart gedrukt alleen rechts aan te houden en als we weer naar beneden wilden, op de knop te drukken en achter de deur te wachten. Waarom bleek al snel. De omloop was net groot genoeg om te kunnen lopen. Inhalen was er bijna niet bij. We liepen op de kroon van de toren net onder de voeten van Columbus. De raampjes gaven een mooi uitzicht over de stad en de zee. Toen we bijna rond waren, moesten we wachten tot onze voorgangers weer naar beneden waren. Vervolgens de ramblas op. Het was lekker druk en aan het begin stonden weer de bekende levende beelden. Wat een kunststukje zitten daar tussen! Halverwege rechtsaf geslagen naar het oude plein en daar geluncht. We hadden een restaurant gevonden met simpele hapjes. Dus een tosti, een hot dog en een Spaanse omelet verder zijn we de barri gotic door gegaan richting ciutat vella. Via het straatje van de duivel afgeslagen terug richting ramblas en nog een ijsje gescoord bij de barcelonese Dino. Vervolgens weer langzaam richting de auto. Daarmee zijn we weer naar de camping gereden. We hadden nog wat kip in e koelkast die wel op moest, dus hebben we daar een pan nasi omheen gemaakt. Na het, late, avondmaal nog even afgewassen en misschien zo nog een spelletje. Morgen naar Port Lligat voor het Dali museum in het huis waar hij met zijn vrouw gewoond heeft.

About Peter Hofman 2135 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.