Brugge

Vanmorgen heel erg last-minute besloten om toch nog naar Brugge te gaan. Misschien daarna nog naar Gent, maar dat zien we later dan nog wel. Uitgecheckt en naar de auto gegaan. Die vonden we geheel onaangetast langs de Loire terug. Vanwege de hangjeugd gisterenavond speelde mijn Amsterdamse achterdocht wel een beetje op in verband met de mountainbike achterop, maar niets aan het handje. Op naar Brugge. Het weer werd hier al wat mee Hollands… Best wel veel regen gehad onderweg. Zonder al te veel problemen kwamen we in ons hotel aan. Daar ontdekte Annet dat zde in een vorig leven al eens in dit zelfde hotel was geweest. Hoe is het mogelijk. Het kan geen onderbewuste keuze van aar geweest zijn, want ik had het soort van geselecteerd… Ook dit hotel weer op loopafstand van het oude centrum, dus alle spullen in de kamer gedropt en op pad! Langs een van de stadspoorten de binnenstad in. Ook hier weer een mooi historisch centrum. Aan de buitenkant wel veel normale winkels die we thuis ook hebben, maar als snel loop je het historische centrum in. Lekker rondgekeken tot we bij een standje van de rondvaartboten kwamen. De vrouw in het hotel had ons aangeraden dat te doen, dus hebben we twee kaartjes gekocht en zijn we de boot in gegaan. De kapitein was in een lollige bui en heette ons welkom aan boord van de Titanic. Bij een erg lage brug waarschuwde hij nog dat dit pas zijn eerste seizoen was, dus de toon was al snel gezet. Tussen de “humor” door wist hij ook nog een heleboel wel interessante dingen te vertellen en stuurde ons langs een mooi stukje Brugge. Vervolgens weer een rondje verder wandelen. Toen we staploten hadden gekregen hebben we een restaurantje opgezocht. Lekke aan de pizza! We bleken vlak bij een cache te zitten die we al eerder hadden geprobeerd te vinden. Na het nalezen van de omschrijving herinnerde Annet zich de fiets gezien te hebben waar het om ging, dus na het eten weer naar ground-zero.  Daar stond inderdaad de bewuste fiets en de fietstas achterop bevatte een houten kist met een hangslot… Code bekend 🙂 Snel opengemaakt, maar geen logboekje… Wel een map met een stapel opdracht vellen… Zoek zes van de acht foto’s op het plein en verbind de twee overgebleven foto’s met elkaar om de code van het tweede hangslot te vinden… Tweede hangslot? Oh ja, de tweede fietstas… Gelukkig waren we toevallig meteen met de goede begonnen… Vier van de foto’s wisten we inderdaad terug te vinden op het plein, met wat logisch denken konden we wat combinaties uitsluiten en bleef de hoeveelheid mogelijkheden beperkt genoeg om ze één voor één te proberen. Nummer drie was raak en tas twee ging open, Daar konden we eindelijk “Brugge” loggen, Ook nog twee travel bugs meegenomen en snel naar de ijs winkel. Met een ijsje in de hand weer terug naar het hotel. Daar nog even lekker op ons terras gezeten 🙂 Jawel we hadden een kamer met een terras aan de tuinkant 🙂 Uit de auto nog wat drinken gehaald en voorzichtig over het grasveld gelopen, want ik zag dat het laadstation van de robo-maaier leeg was 🙂 Die sloop waarschijnlijk ergens over het gazon. Die vond uiteindelijk uitgeput ergens onder bosjes… Iets voor de tuinman om op te lossen 🙂

About Peter Hofman 2141 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.