Hoogeveen -> Beilen

Vanmorgen in duplo. Annet was niet lekker en had in eerste instantie niet eens trek in ontbijt. Na een uurtje heeft ze nog wat gegeten en hebben we uit gecheckt. In de auto nog even besloten wat we zouden gaan doen. Omdat we inmiddels dat Westerborkpad wel eens af willen hebben en het openbaar vervoer in deze regio wat minder aanwezig is, hebben we besloten de volgende drie etappes samen op de fiets te doen. Dus maar het station en de fietsen gepakt. Het eerste stuk ging wel lekker. Dat was de langste van de drie. De tweede was ietsje korter, maar halverwege begin het wat vochtig te worden. In Wijster vonden we precies op tijd en lekker eettentje. Dat zaten we de bui en beetje af te wachten. Redelijk droog konden we weer verder, maar dat duurde niet lang. Naast het slechte weer, waren bij deze etappes me eens wel een boel echte loop stukken. Het meeste lukte wel met de fiets maar dus stukken moesten we echt lotnummer. De “Col de VAM” ben ik maar even alleen op gegaan 🙂 Onderweg nog twee caches meegepikt: “08. Scouting – NPK” en “12. Scouting en dodenherdenking“. Als twee verzopen katten arriveerden we op station Beilen. Daar moesten we kaartjes voor onze fietsen kopen en ik moest mijn kaart nog opwaarderen. In eerste instantie stond de machine met een fout op het scherm. Na een rondje zoeken voor een andere, kwamen we weer bij de defecte. Nu leek hij het te doen… Alleen pikte hij onze passen niet 🙁 Volgens een meisje dat er ook bij moest, gebeurde dat altijd een was het een kwestie van koppig volhouden… Dat bleek ook, maar uiteindelijk deed mijn pas het. Twee fietskaartjes en opwaarderen lukte! Met de trein terug naar Hoogeveen en bij de auto even wat droge kleding aangetrokken. De fietsen weer aan de auto gehangen en op weg gegaan naar het westen. In Hillegom snel wat bagage gewisseld. De fietsen in de schuur gezet, de tassen van Annet naar binnen gebracht, mijn vakantie bagage in de auto gekiept en snel naar mans gereden. Haar auto was klaar en die zou ik nog even van de garage halen. Nog even wat gegeten en toen naar huis. Opruimen en uitrusten!

About Peter Hofman 2225 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.