Lang leve het OV!

Bwehhh… Opstaan ging weer moeilijk. Geen zin 🙁 Toch maar wat gaan doen en bijtijds op weg naar de bushalte. Daar bleek dat ik toch verkeerd gekeken had in de nieuwe dienstregeling en was ik of veel te vroeg, of net te laat, hoe je het wilt bekijken. In ieder geval had ik geen zin om nog een half uur op de bus te moeten wachten, dus ben ik maar gaan lopen in de goede richting. Is goed voor je gezondheid en je scoort nog wat Pokémon kilometers. Bij de AH halte werd mijn assistentie nog op prijs gesteld voor een raid, die ik nog net kon doen. Rayquaza was net gevangen toen de bus er aan kwam. Dat scheelde dan alles bij elkaar nog suf wachten. De 195 rijdt tegenwoordig niet meer naar Schiphol, maar stopt op de terminal Noord… Ik had gisteren van Monique gehoord dat hij dan gewoon een ander nummer kreeg en door reed naar Schiphol… Bij navraag bleek dat in dit geval wel zo te zijn. Niet iedere rit gaat door naar Schiphol, maar toevallig deze wel. Dus Bij de AH ingestapt in de 195 en op Schiphol uit dezelfde bus gestapt, maar dan met nummer 190… WAAROM?!?!?! Wat is de zin van dit gedoe. Mensen compleet in de war helpen? Door deze grappen en een alternatieve dienstregeling van de NS, sloot de trein nu opeens ook niet meer lekker aan 🙁 Ik ging maar op weg om een bak koffie te halen, tot ik zag dat een redelijke kop koffie zeven euro gin kosten… Dit wordt hoop ik niet zo’n dag… Ik zou nog met vier keer overstappen iets eerder in Apeldoorn zijn, maar besloot maar even te wachten op de IC die gewoon in één keer naar Apeldoorn ging. Met aansluitingen van twee minuten is de kans op mislopen wel erg groot. Dus dankzij de nieuwe dienstregelingen weer een half uur later dan noodzakelijk bij mijn vrienden aangekomen. De sprint start was al snel, dus ik ben maar gewoon begonnen met het bijpraten met de vakantiegangers 🙂 De sprint start zelf duurde deze keer ook wat langer, omdat er toch wel wat problemen te bespreken waren. Aansluitend meteen geluncht en samen met Emiel in de IPA soep gesprongen. Ons plan was om de kloon machine te ontdoen van alle niet-IBM software versies en de IBM alternatieven te installeren. En wat bleek… Ook die acties gaven problemen die leken op wat we met sudo ervaren. Er zit iets krom in die machines! Maar gelukkig kunnen we aan die kloon niets echt stuk maken. Of toch wel, maar het maakt niets uit. Niemand heeft daar last van. Het geeft ons een ideale “speeltuin” die verder gelijksoortig is aan een productie omgeving. Na een aantal botte-bijl acties kwamen we wel iedere keer een klein stukje verder, maar het eureka moment hebben we nog niet bereikt. Wat ik wel bereikt had, was het tijdstip waarop ik weer richting de bus moest gaan om nog op een redelijk tijdstip thuis te zijn. Het eerste stuk is niet veel anders dan anders… De veranderingen beginnen op Schiphol. Maar dat kon ik met een lekker portie chili con carne op mijn gemak gaan uitzoeken. Uit de planner (b)leek dat de 195 “gewoon” naar het dorp zou rijden??? Zonder nummerwijzigingen, andere routes, niets… Het blijft een wonder. Ik moest nog wel even wachten, maar dat loste een rondje winkels kijken wel op. Thuis lekker het bakje ananas opgegeten dat ik nog meegenomen had bij de AH op Schiphol en even lekker op de bank geploft. Met mijn nieuwe sata kabeltje de SSD aangesloten op mijn laptop en het kloon proces gestart… Hierdoor zou de nieuwe SSD volledig identiek aan de oude HDD gemaakt moeten worden. Als ik dan de HDD vervang door de SSD, zou alles gewoon moeten werken zoals het deed, alleen een factor vijf sneller? We gaan het zien. Het klonen duurt in ieder geval een paar uur! Niet veel later kwam Annet. Die was door alle drukte niet gaan roeien. Samen de najaarsvakantie doorgenomen en geboekt voor een fly-and-drive op Madeira

About Peter Hofman 2135 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.