Raden maar

Na een wat onrustige nacht, toch uitgerust wakker geworden. Mijn lichaam protesteerde nog niet al te veel tegen de mishandeling van gisteren, dus dat was goed nieuws. Rustig aan op gang gekomen en al snel in de auto naar de laatste cursusdag. Vandaag begonnen we met WxPython, een framework om grafische programma’s te maken met Python. Daar hebben we ons de ochtend mee vermaakt, met als resultaat een raadspelletje. De computer “bedacht” een getal onder de honderd en laat je raden. Geen super game uiteraard, maar het begin is er 🙂 Na de lunch nog een stukje pandas, waar je grote hoeveelheden gegevens mee kunt bekijken. En tot slot nog het gevreesde django 🙁 Door de achterstand die ik daar in opgelopen heb en het gebrek aan hulp van de docent, ben ik daar een beetje klaar mee. Maar die laatste twee uurtjes kom ik nog wel door. En dan begint het wachten op wat (niet) komen gaat. Ondanks dat dit de laatste dag is van dit deel van de opleiding en het volgende blok in principe volgende week gewoon aansluitend zou moeten beginnen, weet niemand nog iets. Op de valreep toch nog mijn probleem opgelost en in ieder geval iets werkend gecreëerd. De oplossing was niet helemaal logisch, maar ach… Op weg naar huis nog even boodschappen gedaan om morgen in ieder geval weer lunch mee naar mijn werk te kunnen nemen. Bij de bushalte geparkeerd en naar Schiphol gegaan om iets te eten 🙂 He klinkt een beetje raar, maar het blijft een leuk uitje. Thuis weer alle spullen opgeruimd en gewacht tot Annet kwam. Die heeft haar wandelschoenen meegenomen om nog een lekker rondje te wandelen. Het steptember gedoe, neemt ze erg serieus! Ze moest er nog vierduizend. Samen een rondje Sloten gedaan. Het kleinste politiebureau van Nederland laten zien. De kerkjes. En de route achter de molen langs terug. Dat leverde een dag totaal op van twaalfduizend! Daarmee vergrootte ze weer de voorsprong op de anderen.

About Peter Hofman 2141 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.