Dag lieve Edith…

Rustig aan de ochtend in gegaan. Colin heeft pas het tweede uur les, dus er was geen haast. Joep en Annet waren al eerder op pad. Wel vast aan het werk gegaan en vast een mislukte back-up herstart. Nadat ik Colin bij school had afgezet, ben ik doorgereden naar huis. De ringweg rond Utrecht was een grote file, dus daar ben ik maar niet aan begonnen. In de auto ingebeld in het ochtendgebed en thuis tevergeefs op de lift staan wachten met al mijn tassen 🙁 Die bleek op de eerste etage vast te staan. Iemand had de noodrem ingedrukt en was er toen uit gegaan. Misschien hopende dat hij de lift daarmee kon reserveren of zo, maar helaas blijft de lift dan vast staan met de deur dicht. Pas als je de rem er af haalt, zakt hij naar de eerste lagere etage en ontgrendeld hij (uitgetest he 🙂 ). Dus de beheerder van de flat maar gebeld en die zouden een liftmonteur sturen. Nog wel even afgestemd dat er niemand meer in de lift zat 🙂 Dan had ik het noodnummer wel gebeld. En toen kwam het bericht. Een kort berichtje via whatsapp… Edith was overleden… Het duiken bij Only Friends zal nooit meer hetzelfde zijn zonder onze duikmoeder. Ondanks de optimistische vooruitzichten wat betreft haar medicatie is het einde nog erg snel gekomen. Dat was dan meteen een domper op de dag. Maar goed… We zullen doorgaan! In de pauze even naar Monique om de inentingsbrief van Colin op te halen. Die is aan de beurt voor de MenACWY prik, die tieners uit een bepaald bouwjaar nog mogen krijgen. Hoor ik van haar dat een van de jongetjes die bij de brand in Strijbeek het zoontje van een oude vriend van de familie is. Dat is dan domper twee… En dan nog het afwachten op de uitslag van een onderzoek van een ander lid van de familie… Ik was wel even klaar met de wereld… Op de automatische piloot door configuratie bestanden en installatie documenten heen gewandeld tot het tijd was om Colin op te halen voor zijn prik. Ik hoef hem zijn handje niet meer vast te houden, dus op het parkeerterrein gewacht tot hij weer terug was en door naar mams. Lekker weer eens patat van pataza(a)k gegeten en toen we begonnen met het draaien van antieke muziek vanaf YouTube, was Colin opeens klaar om naar boven te gaan 🙂 Dat antieke spul, ging hem een brug te ver. Op weg naar huis nog een raid gedaan en bij de supermarkt nog wat gehaald voor de avond en morgen. Nu maar op de bank hangen en het gebeurde laten bezinken. De foto van de dag is vandaag gestolen van Yolande:

About Peter Hofman 2226 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.