Fly away

Opstaan, ochtendritueel doen en op weg naar Houten. Onderweg was het toch al drukker dan “normaal”. Ook veel bestuurders die maar wat deden. Niet kijken, gene richting aangeven, met zeventig op de vierde baan blijven rijden, erg rommelig dus. Maar ik kon snel aan het werk. Het blijft zwoegen op de freeipa problematiek. Iedere keer als je weer een hobbel het platgeslagen, duikt er weer een nieuwe op 🙁 Dan blijkt even later nog dat de laatste ronde root wachtwoorden voor problemen heeft gezorgd waardoor er op verschillende systemen noch met root nog met ons uitwijk accoutn ingelogd kan worden. Er is niet echt een logica in te vinden en we besloten om dan maar gewoon een nieuw wachtwoord over alle systemen te distribueren. Maar goed, dat duurt dus ook even een poosje… In de pauze nog even naar de bouwmarkt om nog wat materiaal te halen om de extra zonnepaneeltjes voor mijn SDL weerstation op te hangen. Het zware werk was zo te vinden,maar het montagemateriaal voor de paneeltjes zelf was lastig. Daar moet ik maar een keer een paneeltje voor meenemen. Toen kwam het mailtje van Dennis van Only Friends. De mededeling aan het hele center dat Edith was overleden. Geheel in stijl wordt afscheid genomen in het clubhuis 🙂 en iedereen is verzocht om in Only Friends outfit te komen. Dat dan weer wel. Aan het einde van de dag weer naar huis. De auto bij Badhoevedorp oost geparkeerd en weer gegeten op Schiphol. Op de terugweg een halte eerder uitgestapt en een leuke cache bij de Corendon Boeing 747 gelogd: Fly away. Verder me wezenloos gezocht naar de backup disk met al mijn digitale foto’s… Het halve huis ondersteboven gekeerd tot ik op het lumineuze idee kwam, dat ik die voor de vakantie in mijn brandkistje had opgeborgen… Pfew… Gelukkig… Binnenkort wat foto0’s bij elkaar zoeken. En meteen maar weer eens een extra backup gaan maken op de disk op mijn werk. Ondertussen was er een hele mooie documentaire over Bonaire op de televisie. Hele herkenbare beelden 🙂

About Peter Hofman 2226 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.