Sterren

Vanmorgen met een raar gevoel wakker geworden. Later zou de herdenkingsdienst voor Edith gehouden worden. In het clubhuis bij Only Friends. Clubkleding werd op prijs gesteld en hoewel ik weinig met het protocol op heb, vindt in een trainingspak aan naar een herdenking niet echt gepast. Een shirt met een skelet dan weer wel, maar dat is een ander verhaal. Maar het was inderdaad de bedoeling, dus in tenue die kant op. Ik had nog een extra extra shirtje mee, maar Annet verkoos normale kleding. Bij het sportcentrum liep het inmiddels vol. En stonden we in een hele haag langs de weg vanaf de ingang naar het clubhuis. Die eindigt heel passend bij het zwembad. Toen viel opeens het muntje dat het niet zo maar een herdenking was, maar de officiële uitvaart. Hoe naïef kun je soms zijn. Dus naast alle Friends, kwamen daar ook de familie en vrienden bij. In het clubhuis was de kist neergezet en de familie kon daar rond zitten. Opeens worden we verzocht om als duikteam plaats te nemen op de rij stoelen achter de familie. En toen kwamen de foto’s, de muziek en de toespraken. Wat een leven heeft ze gehad! Ter ere van haar is er een extra ster op een herdenking monumenten op het terrein geplaats. Daar zitten er nu drie op. Dat zullen en dan Henk, Wim en Edith zijn. Dat zijn drie vrijwilligers waarvan ik weet dat ze overleden zijn. Na afloop zouden Jan en familie nog tussen de aanwezigen door komen, maar vanwege de drukte zijn we maar vast afgehaakt. Ik spreek Jan woensdag wel weer. Op de terugweg nog even langs de bouwmarkt. Annet wilde graag een nieuwe douche-set. Die heeft ze gevonden en vervolgens ook nog een nieuwe buitenlamp. Omdat dat voor mij waarschijnlijk werk betekende ook nog even langs mijn huis gereden om wat gereedschap te halen. Terug in Hillegom stond de douche het hoogste op het verlanglijstje, dus ben ik die eerst gaan monteren. Gelukkig pasten de nieuwe beugels prima op de plekken van de oude en moest ik alleen de gaten wat opboren om de dikkere schroeven kwijt te kunnen, maar al snel hing de nieuwe regendouche op zijn plek. Meteen maar even uitgetest. Na het eten nog ee rondje rond de Zilk gelopen en bij Pompe, sundaes genomen. Die hebben we lekker daar op het terras op zitten eten en tot slot nog eentje meegenomen voor Joep. Dat was dan weer een dag.

About Peter Hofman 2226 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.