Link, Andre, Colin

Rare week zo zonder Colin. Lekker een beetje uitgeslapen en toen naar mams. Lekker ontbeten en nog wat lampjes in de verlichting vervangen. Thuis lekker gespeeld met de remake van Zelda, Link’s awakening op de Switch. De controller werkt weer, dus kon ik lekker op de bank hangen. Ondertussen stuurde Colin nog wat foto’s van de boottocht op de Thames. In de middag zouden ze weer richting het Kaj Munk College komen. Rond lunch lekker naar Zandvoort gegaan. Ook daar viel het op dat ik solo was 🙂 In de stromende regen, onder het afdak van de viskar de kibbeling opgepeuzeld en met een extra portie weer terug naar mams. Na een bakkie koffie weer naar huis en geknutseld aan het SDL weerstation. Die is nu even buiten werking vanwege de stijgers die tegen de flat aan staan. Geeft me mooi de gelegenheid om eindelijk die backup een keer te regelen en om de power controller goed aan te sluiten. Toen kreeg ik een berichtje van Annet dat ze bijna klaar was en naar me toe kwam. Het bleek inmiddels al tegen vier uur te zijn! We gingen naar het Amsterdamse bos theater voor een avondje LIVE AT 2019 ANDRÉ KUIPERS.

“Een astronaut op het podium onder de sterrenhemel: dat is natuurlijk meant to be! Dat dachten wij ook dus hebben we een heel speciale gast naar het Bostheater weten te halen: André Kuipers!

Dit jaar is het 50 jaar geleden dat de mens voor het eerst voet zette op de maan en André Kuipers wil ons daarom allemaal meenemen op een eenmalige reis naar de maan, niet letterlijk maar met wat inlevingsvermogen komt het zeker in de buurt! 😉

Wanneer de zon plaats maakt voor de maan, de uilen wakker worden en de sterren aan de hemel fonkelen wordt het altijd magisch in het bos. En nu met deze bijzondere samenwerking met André Kuipers doen we er nog een schepje bovenop. Een unieke combinatie van alle indrukwekkende verhalen van de man die als een van de weinige Nederlanders de ruimte bezocht, de klassieke muziek van het grote en intrigerende Kamerata String Orchestra onder leiding van dirigent Frank Adams én spectaculaire beelden die je vol intensiteit en verwondering laten ervaren hoe prachtig en bijzonder de maan en ons heelal zijn.”

Het werd nog een beetje onduidelijk wat we met eten zouden doen, maar uiteindelijk toch gewoon naar het bos om te kijken hoe het met de food-trucks zou gaan. De extra kaart die we over hadden voor Colin maar gedoneerd voor als er toch nog iemand op de bonnefooi zou proberen een kaart te scoren. Ik had geen zin om bij de ingang te blijven hangen om hem te slijten. Het eten was best lekker geregeld. Verschillende food-trucks met verschillende hapjes. Wel met de beruchte evenement-munten 🙁 Dus eerst inventariseren wat we zouden willen, daar de aanschaf van munten op afstemmen en dan op weg naar mijn hamburger en het broodje falafel voor Annet. Als toetje nog thee, koffie, een muffin en een brownie. Snel op zoek naar een plek om te zitten. Een beperkt deel had rugleuningen en daar wilden we toch wel graag zitten. Een mooi plekje in het midden gevonden en vast genoten van de sound-check van het orkest. Het was nog erg rustig, terwijl gezegd was dat het compleet uitverkocht was. Maar tegen half negen begon het inderdaad vol te stromen. Al die mensen met lekker hapjes 🙂 Snel nog twee hamburgers gehaald 🙂 Het verhaal van André Kuipers was weer erg leuk. De historie van de ruimte vaart en de aanloop naar de landing op de maan. Dat is dit jaar vijftig jaar geleden.Na de lancering kwam dan het gevreesde berichtje 🙁 De verwachtte aankomsttijd bleek samen te vallen met het laatste deel van de voorstelling 🙁 Via de navigatie gekeken tot hoe laat we het konden rekken, maar helaas voor het einde af moeten haken 🙁 Neil Armstrong had net zijn stappen op de maan gedaan en alle foto’s gemaakt 🙁 Snel naar de auto gewandeld en naar Hoofddorp gereden. De bus was net aangekomen, dus de planning was wel perfect geweest. Colin had het naar zijn zin gehad en nadat hij nog wat figuren gedag had gezegd plofte hij afgesleten in de auto. Snel naar huis en heerlijk in zijn eigen bed gedoken.

About Peter Hofman 2137 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.