Stand-by dag een.

Vanmorgen weer eens brak wakker geworden. Goed geslapen, maar op de ene of andere manier slecht wakker geworden. Maar goed, ik hoefde nergens over na te denken, dus op de automatische piloot in de actie gegaan. Net te laat voor de dijk, dus maar weer via de omweg naar de A9. Het zal wel met het weer te maken hebben, maar het was ondanks het vroege tijdstip, onbegrijpelijk druk… Toch nog redelijk op tijd op mijn werk aangekomen en aan de bak gegaan. Annet ging net ontbijten en was de TomTom aan het instellen op Cordoba. Iets met werkpaarden en luxe paarden of zo… In de pauze nog even een rondje gelopen met wat collega’s en aan het einde van de werkdag de stand-by telefoon weer naar me toe gezet en naar mams gereden. Lekker lasagne gegeten en vervolgens weer naar Krav Maga gegaan. We mochten matten neerleggen ?!?!? Wordt Gracia zacht? Nope… We gingen oefenen in… Wacht… Jawel… Valbreken!!! Ik ging veertig jaar terug in de tijd, toen ik nog judode 🙂 Langzaam werd de val opgebouwd. Vanaf je knieën, vanuit je hurken, tot staand voorover vallen 🙂 Leuk dat je dat dus niet verleerd. Ook leuk dat de anderen geen idee hebben hoe ze goed moeten vallen 🙂 Op Jan na, die heeft vroeger ook gejudood. We de beginner hadden nu een keer het voordeel 🙂 Al snel werd de val al gevolgd door een aanval en waren de niveaus weer een beetje gelijk. Het idee is dat je omver geduwd wordt, valt en zorgt dat je je omdraait, de aanvaller uitschakelt en maakt dat je wegkomt. Lichtelijk gesloopt weer op huis aan en zo lekker in mijn bed ploffen.

About Peter Hofman 2142 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.