Onbetrouwbaar Vervoer

Het was een fijne verrassing geweest en dus werd ik vanmorgen lekker wakker in Hillegom. Omdat ik vandaag een extra dagje Apeldoorn ging doen, was het een beetje plannen. Op tijd met de auto naar het dorp gegaan en tegenover de AH geparkeerd. Daar verder het bekende parcours met het OV naar Apeldoorn opgepakt. Op de bushalte kwam ik nog een helende tegen. Zoonlief op weg naar school. In de bus weer gevraagd of deze toevallig ook weer gewoon door reed naar Schiphol. En redelijk probleemloos in Apeldoorn aangekomen. Het ochtendgebed had ik overgeslagen in de trein. Verder een aanvang gemaakt met de fail-over test. Testen of free-ipa het nog steeds doet als de machines op de uitwijk locatie draaien. Gelukkig konden we daar onze eigen database machines voor gebruiken. De database groep zit in Apeldoor en de mensen van storage ook, vandaar dat ik ook maar naar Apeldoorn gegaan was. Dus de databases plat laten gooien en zelf de machine uitzetten. Daarna de storage man de opslag van de eigenlijke machine naar de uitwijk machine laten verplaatsen en toen de uitwijk machine opgestart. Dat gin allemaal wat houterig, vooral vanwege mijn onbekendheid met de procedure. Het had allemaal slimmer gekund, maar zo was de procedure dus helaas niet beschreven. Omdat de uitwijk locatie uiteraard een geografisch andere is, zijn ook de netwerk adressen anders. En daar zat hem de kneep met ipa. Dus uiteindelijk de boel op kunnen starten en het speciale momentje gehad van “doet ie ut of doet ie ut niet”. Tot onze redelijke verbazing werkte het! in een keer! De database man kon ook inloggen en zijn commando’s uitvoeren. Het is niet te geloven dat er iets redelijks complex opeens gewoon goed gaat! Snel de boel weer terug gezet op de oorspronkelijke configuratie en alles weer hersteld naar hoe het was. Dat ging dan weer een stuk sneller. Na de koffie was het weer tijd om op te stappen. Terug ging alles ook voorspoedig. Het ging als een trein. Tot Hilversum. Vijfhonderd meter verder was er een wissel-storing. Niets kon verder. Alles ging weer terug naar waar het vandaan kwam. Dat gaf wat chaos, want iedereen rende om zijn aansluiting te halen, maar die gingen dus allemaal niet. Iemand van de NS gaf nonchalant aan dat ze in haar geval zou maken dat ze weg kwam. Dus maar snel besloten dat ik het beste richting Utrecht centraal zou kunnen gaan. Gelukkig was ik een van de eersten die dat bedacht hadden, dus ik had plek in de sprinter. Die liep al snel vol. Op Utrecht snel gezocht naar de beste aansluiting en gekozen voor eentje later. Iedereen vloog naar de eerste, maar een aantal slimmeriken naar de tweede. Daar was uiteindelijk meer ruimte en hij vertrok nog eerder ook, omdat de rest bij die andere stond te scrummen. Snel een plek gescoord 🙂 Ik zat! En het was nog niet over… Vlak voor Schiphol stonden we nog een hele poos voor een rood sein te wachten, maar dat maakte me niet veel meer uit. Ik had geen aansluitingen meer nodig. Op Schiphol even iets gegeten en toen de bus naar het dorp opgezocht. In mijn haast toch nog de verkeerde gepakt. Deze stopte niet bij de AH, maar bij oost. Hoewel hij dat niet een haalde… Bij P40 stond hij stil met een gecrasht computer systeem. Hij kon nog wel rijden, maar de hele navigatie en de registratie van de OV kaarten werkte niet meer. Dus wachten op de volgende bus. Wat een gedoe. Verder nog even boodschappen gedaan en snel naar huis. Nog even met de fiets opnieuw boodschappen gedaan om de vergeten spullen nog te kopen en in de stromende regen terug gefietst… What possibly could go wrong… Thuis lekker mijn bed verschoond en onder de douche gesprongen. Annet komt zo en dan lekker naar bed.

About Peter Hofman 2220 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.