Madeira, dag 5

Opgestaan en van een lekker ontbijt buffet met uitzicht op het nonnendal genoten. Vervolgens de auto naar Funchal gebracht en bij het grondstation van de teleferico geparkeerd. Meteen maar de kabelbaan naar Monte genomen. Het cruise schip in de haven kon mogelijk lange rijen veroorzaken. Dat viel nog mee en snel zaten we, zonder ski’s, in een eitje. Vooral Annet vond dat erg vreemd. Boven de botanische tuin in gedoken, waar we een flinke tijd hebben gewandeld. Daar mochten we de bekende Madeira proeven. Het blijft niet aan mij besteedt. Verder hadden we in Monte niet veel te zoeken, dus zijn we maar weer naar beneden gegaan. Lekker rondgewandeld in de oude wijk die bekend staat om zijn beschilderde deuren. Daarna nog naar het wandelgebied rond de kathedraal, waar we nog “Catedral do Funchal” hebben gelogd. Die was leuk verstopt in een oud kettingslot. Nog even wat gedronken, maar toen waren we Funchal wel zat. Op naar de auto en gretig richting hotel. Meteen maar even een bezoekje gebracht aan het nonnendal. Iets gedronken bij een lokaal cafeetje en meteen genoten van kastanjebrood. We kregen ook een serie proefjes van likeurtjes. Het was allemaal vuurwater met een smaakje. We werden ook nog het kastanjemuseum ingeschoven 🙂 Dat was ook een leuke blik in de geschiedenis. Bij de plaatselijke brandweer nog een cache opgepikt. “# 41 – T.A.M.I. - CURRAL DAS FREIRAS” lag met toestemming van de brandweer naast de brandweerauto. Onderweg naar het hotel ook “Vamos até ao Curral (30 / 41)” nog even ingevuld en in hotel meteen maar in het bubbelbad geploft. Bij het avondeten deze keer iets bescheidener besteld 🙂 Geen voorgerecht, maar wel een lekker hoofdgerecht. Annet een biefstukje met champignonsaus en in zo’n Madeiriaanse spies, maar deze keer met filet. Beide gerechten waren heerlijk. Nog wat ijs toe en weer naar de kamer. Morgen de volgende etappe.

About Peter Hofman 2226 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.