Arapaima

Vanmorgen Colin naar school gebracht en in de aula zitten werken. Wat kan de jeugd een herrie maken zeg! Ongelooflijk! Lang leve de noice-cancelling hoofdtelefoons. Bij de administratie nog even mijn goede adres doorgegeven, want dat was op een of andere vreemde manier fout in magister terecht gekomen. Even later was Colin klaar met zijn tentamen geschiedenis en konden we even naar het raadhuis, waar hij zijn ID op kon halen. Dat was ook zo gebeurd en thuis ben ik rustig verder gaan werken. ‘s Middags vrij genomen en samen met Colin naar Artis gegaan. Vanwege het regenachtige weer was het niet al te druk. We zijn lekker van gebouw tot gebouw gegaan. Bij de giraffes was het een grappig gezicht om te zien dat ze allemaal tegen het gebouw stonden te schuilen onder de overkapping. De hal bij de zeeleeuwen was vernieuwd en bestond nu uit mooie zitje in de muur en een hele rits beeldschermen met de informatie over de dieren. De wolven waren lekker actief. Ze hadden een flinke vis gekregen die ze aan het verdelen waren. Ook nog een rondje aquarium. Dat zag er wel een beetje armoedig uit 🙁 De bakken in de grote zaal waren echt minimaal bezet. In de Malawi bak zaten, naast de grote meerval, alleen een schooltje zebra’s. De Tanganyika bak had alleen een groepje Duboisi. Nog even een selfie met de Arapaima en weer verder. Bij het halen van de uitrijkaart, bleek waarschijnlijk waarom. Je kon een koelkastmagneet kopen om de verbouwing van het aquarium mede te sponsoren. Ik denk dat het aquarium het volgende renovatie project is. In ieder geval blijven ze bezig met verbeteringen. Na de dierentuin, door naar mams.  Lekker nasi gegeten en de boodschappen even uit haar auto gehaald. Mijn dilemma of ik wel of niet naar Krav Maga zou gaan, werd ook nog voor me beslecht. Gracia stuurde een berichtje dat ze helaas niet in staat was om te komen. Dat we eventueel morgenavond welkom waren om in Den Haag mee te trainen en dat ze ons maandag weer zag. Gelukkig had niemand daar problemen mee en voor mij gaf het wat rust, omdat ik zonder schuldgevoel lekker thuis op de bank kon ploffen. De stand-by dienst zat me weer niet lekker. Ook nog even het rek met de zonnepanelen en de wind- en regensensoren van het SDL weerstation weer opgehangen. De werkzaamheden aan de muren van de flat zijn klaar, dus ze kunnen weer zonder risico buiten hangen. Meteen de sensoren draadloos gemaakt. Wel nog even een plugje van een draad af gerukt bij het loskoppelen van de basis kast 🙁 Dat wordt ergens een nieuwe RJ11 plugje scoren. De volgende stap is nu het draadloos maken van de basis kast. Die denk nog steeds dat hij via draadjes geïnformeerd wordt over de neerslag en de windrichting. Maar dat is een  nieuw uitzoek klusje en ombouw werkje. En als alles dan werkt… Gaan we het weer uit elkaar halen om er een SDL SkyWeather station van te maken!

About Peter Hofman 2220 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.