De kracht van aardobservatie

Opgestaan, op gang gekomen, Colin bij school afgezet en de file in naar Houten 🙁 Wat een drukte 🙁 Het ochtendgebed heb ik maar in de auto meegedaan. Ik had al niet eens hoop meer op een parkeerplaats, wat dan nog meeviel. Hier en daar was nog een plekje waar je met wat moeite een auto tussen kon prakken. Gedurende de ochtend, bleek dat mijn binnenwerk toch meer van streek was dan ik had ingeschat. Ik had toch beter in huis kunnen blijven. Maar dat heb ik na de pauze goed gemaakt. Lekker naar huis gegaan en daar verder gewerkt. Colin nog even van de bushalte opgepikt en weer verder. Aan het einde van de middag naar mams en patat gehaald. Na het eten Colin weer naar Monique gebracht en zelf naar Artis voor de kracht van aardobservatie. Eerst liet Andre Kuipers foto’s van zijn ruimtereizen zien en dan met name de observaties die hij an de aarde kon doen. Ook de verschillen tussen het beelden van beide missies. Deze keer waren de foto’s meer gericht op vervuiling en de nadelige effecten die wij op de aarde hebben. Daarna kwam Pieternel Levelt vertellen over twee satelliet programma’s die wij in Nederland ontwikkeld hebben om de verschillende gassen in de atmosfeer te meten. OMI en TROPOMI. Tot slot Wendy Mensink en Lisa Broekhuizen die een start-up, Viridian Raven, zijn gestart Ze gebruiken de ruwe gegevens die de satellieten produceren en hebben daar een algoritme op geschreven om bastkevers in bomen te kunnen voorspellen. Ze willen dit uiteraard verder uitbreiden naar een beoordeling op bestelling. alles bij elkaar weer een leuke avond. Op de terugweg nog in een vette hagelbui terecht gekomen, maar ik zat gelukkig droog.

About Peter Hofman 2142 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.