Fishcam

De vrijdag begon weer op de gewone manier. Uit bed strompelen, Colin wakker maken, alles klaar maken voor vertrek. Ondertussen een beetje de webcam in de lamp behuizing proberen te prakken, zodat we bij Only Friends weer live beelden van onder water kunnen aanbieden aan alle begeleiders boven water. Dat duurde langer dan ik dacht, dus Colin bij de bushalte afgezet. Weer net op tijd trouwens en door naar mams. Gezellig de ochtend een beetje doorgebracht en toen weer naar huis. De webcam bleek wel ingeschakeld te zijn. Dat heb ik gelaten om te kunnen zien hoe lang de accu meegaat. Wel de hele meuk in de lamp behuizing geprakt en die vervolgens in het aquarium gehangen. Het werkte zowaar goed! Zolang iets van de behuizing maar een beetje boven water bleef, kon het WiFi signaal zijn weg vinden. Ondertussen kon 5H2 tijd verdienen door al in de pauze naar les te gaan. Dan konden ze meteen hun luistertoets oefenen en konden ze een uurtje eerder naar huis. Ik mocht dus al sneller dan verwacht weer naar het Kaj Munk College om Colin weer op te pikken. Deze keer koos hij voor een pannenkoek bij Meerzicht in plaats van vis van Floor. Dus op naar het bos. Wat is dat nu mooi zeg, met alle herfstkleuren! Lekker pannenkoeken gegeten en weer terug naar huis. De webcam toonde nog steeds de vissen in mijn aquarium. Pas thuis, stopte hij er mee. De accu gaat dus zo’n vijf uur mee! Een half uurtje meer zou mooi geweest zijn, omdat we dan alle duik uren kunnen afdekken zonder rare dingen te hoeven doen. Maar vooral het laatste uur, zijn er weinig duikers en ook niet die met fanatieke begeleiders. Dat zijn vaak de iets oudere, die zelfs soms alleen komen. De camera zal het interessantst zijn voor de eerste drie duik uren. Voor nu hebben we in ieder geval iets dat werkt en beter onder water kan dan onze vorige pogingen. Nu zien hoe we het in het zwembad in kunnen zetten met een drijver of een beugeltje of zo. De rest van de dag weer lekker aan gerommeld. Ook toch nog wat assistentie verleend aan mijn collega’s. Die moeten de verguisde dingen overnemen die ik altijd deed 🙂 Voor het eten, lekker pizza laten komen en na het eten alles weer in de auto gekiept voor het weekend en de eerste werkdag. Toen de auto geladen was, zijn we naar Hillegom afgereisd.

About Peter Hofman 2144 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"