Vreemd gevoel

Weer op het verkeerde moment wakker geworden 🙁 De wekker gaat de laatste tijd steeds tijdens mijn diepere slaap. Nog heel even blijven liggen, maar toen kwam toch het moment van de actie. Onderweg begon ik een beetje een raar gevoel in mijn hoofd te krijgen 🙁 Het leek op een opkomende migraine aanval. Onderweg de hele tijd getwijfeld of ik misschien beter terug kon gaan, maar ach, je bent al zo ver… Ter plekke maar gewoon aan het werk gegaan. Waarschijnlijk de laatste keer op deze plek overigens. Morgen zal ik wel thuis werken en maandag ga ik me op mijn nieuwe plek melden. Voor dat zo is, valt er nog genoeg te doen. Een deel is afwachten, maar de inventarisatie van het verkeerde gebruik van het hostname commando blijft wat fine-tunen nodig hebben. Ik denk dat ik nu het meest complete commando wel gevonden heb in de vorm: for fs in / /usr /var /home /opt; do for i in `find $fs -xdev -type f \( -perm -u=x -o -perm -g=x -o -perm -o=x \) -exec file {} \; | grep -e "shell script" -e text | awk -F: '{print $1;}'` ;do grep -n -e "\`hostname\`" $i /dev/null|grep -v -- -s; done > invent_hostname`echo $fs|tr / _`.txt; done. De toekomst zal leren of het compleet is. Ook nog even alle foto’s van het Cordaan feestje op een USB-stick gezet, omdat dat wat makkelijker distribueert. Vanaf de Cordaan computers schijnt dat allemaal niet zo eenvoudig te gaan. En snel was het al weer tijd voor de lunch 🙂 Even een rondje door het oude Houten en vast wat lekkers gehaald voor vanavond na het eten. Na de lunchwandeling nog even de voorbereidingen getroffen voor aanstaande vrijdag avond wanneer ik de drie productiemachines van een klant mag opnemen in FreeIpa. Als die er in zitten hebben we de eerste klant helemaal in FreeIpa hangen! Dat zou mooi zijn als afsluiting van mijn werkzaamheden bij mijn huidige team. Dan heb ik ook meteen een heet hangijzer weg gewerkt en kunnen mijn collega’s zich rustig gaan richten op de rest. Tegen het einde van de middag heb ik mijn spullen maar weer gepakt en ben ik weer naar het Westen gereden. Deze keer ook maar meteen mijn docking station meegenomen 🙂 Kan die bureausloper daar in ieder geval geen gebruik meer van maken en kan ik thuis even testen of dat dock wel via USB-3 met mijn eigen laptop kan kletsen. De terugreis ging lekker soepel. Ondanks het redelijk slechte weer, viel het verkeer gelukkig mee. Vanwege het sinterklaas feest, vervielen alle sporten bij Only Friends, dus ik kon gewoon door naar huis. Thuis vast mijn werkplek voor morgen klaar gemaakt en gekeken of mijn eigen laptop wel met de andere dock overweg kon, maar helaas is mijn laptop vermoedelijk te oud voor deze functionaliteit. Maar het maakt niet veel uit, het is alleen één kabeltje meer ompluggen. Mijn NAS was een beetje in de war en moest herstart worden. Meteen maar van de gelegenheid gebruik gemaakt om de firmware op te waarderen. Is die ook weer op het hoogste niveau. Mijn hoofd is in de loop van de dag wel beter gaan voelen, maar helemaal lekker is het nog steeds niet. In de vriezer lag nog een maaltje dat ik met wat rijst klaar heb gemaakt. Wat later kwam Annet al en nog wat later, kwam Colin ook weer. Mijn woensdag zat er weer op.

About Peter Hofman 2137 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.