TDO Live!

Vanmorgen direct op pad naar Apeldoorn. Deze keer weer met de auto. Maar alleen maar omdat we vanavond het TDO-live feestje hebben. Dat wordt gegeven in Nijkerk bij Hart van Holland. TDO staat voor “Technology & Digital Office”, wat een beetje de hele automatiserings-tak van KPN behelst. Maar eerst het oude team in Apeldoorn. De voorlaatste sprint gestart en samen wat met puppet gedaan. Die documentatie bleek best gedateerd 🙂 Kleine procedurele dingen bleken na diverse updates van de omgevingen niet meer helemaal te kloppen. Maar dat konden we dan mooi samen recht trekken. Richard had mijn mooie ontwerpje uit zijn 3D printer laten komen en meegebracht 🙂 Het SDL SkyWeather station station kan voorzien worden van de luchtkwaliteit sensor 🙂 Toen de lunch, die ik weer bij de DEKA gehaald heb. Na nog een korte werkmiddag, zijn we en-masse op weg gegaan naar Nijkerk. Ik was er lekker bijtijds, dus stond vlak bij de ingang geparkeerd. Babak, onze big boss stond toen nog voor de ingang te praten met mensen en heette nog de mensen welkom. Bij het betreden van de zaal kon je al links en rechts (letterlijk) eten en drinken nemen. Toen het grootste deel ook binnen was, begon de show. Presentaties van Babak, Joost Farwerck, Marieke Snoep, en meer bobo’s lieten weten hoe goed we bezig waren. Een en ander werd aan elkaar gekletst door Hélène Hendriks. Na alle verhalen, begon het entertainment. De zalen gingen open we konden bij diverse partners van KPN langs gaan om te zien ho ze met de toekomstige technieken dingen gingen doen. Veel mooie dingen gezien. Ook leuke dingen gedaan. Een soort VR-schommel waarmee je virtueel in een wing-suit muntjes moest aanvliegen. Ook een elektrische kart waarin je met een VR-bril op een klein circuitje kon rijden. De bril gaf gewoon weer wat er voor je lag, maar dan tweehonderd milliseconden later 🙂 Dus wat je zag, had je al gehad 🙂 Veelal leidde dat tot flinke aanvaringen met de rand van de baan 🙂 Maar het was gewoon een kwestie van iets eerder insturen dan je normaal zou doen. Dan was je op tijd. Het ging om het timen van die twee milliseconden. Eten en drinken was er in overvloed in de vorm van food-trucks. Lekker kleine porties, zodat je toch van alles kon eten. Halmburgertjes, kleine stampotjes, diverse wraps, patat, porties sate en ga zo maar door. Verder even zovele soorten vloeibaar spul. En alles met muziek. Tegen het einde van de avond vond ik dat er weer te veel drank in te veel mensen zat en heb ik het voor gezien gehouden. Ik had ook nog een ritje naar huis voor de boeg. Dat ging ook weer lekker vlot en thuis nog even zitten bijkomen en lekker naar bed.

About Peter Hofman 2141 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.