Rommeldagje

Vanmorgen dus wakker geworden in Hillegom. De verjaardag van Annet kwam goed uit, want nu kon ik “thuis” blijven werken om de kastmonteur op te vangen. De slaapkamer kast had voorzien moeten zijn van een systeem dat de schuifdeuren automatisch, zacht liet sluiten, maar dat was bij de oorspronkelijke levering mis gegaan. Vandaag werd dat systeem alsnog geïnstalleerd. Annet kon dus gewoon naar haar werk. Dat kan niet vanaf huis gedaan worden 🙂 Zelf startte ik dus mijn laptop op en begon in de incidenten bak van mijn nieuwe team (GAM3) te grasduinen. Toen toch nog even ingebeld in het ochtendgebed van het oude team (Specials). Zo’n half/half maandje is best lastig en vreemd. De kast monteur kwam lekker bijtijds… Hij zou in de ochtend komen, maar Annet had al een berichtje gehad dat het tussen tien en twee uur zou kunnen… Dat was niet de afspraak en zou mij ook in problemen brengen, want er was ook nog een noodkreet uit ons duikteam. Jan moest voor zijn zaak aanwezig zijn bij een audit. Ik had dus al aangeboden om wat te schuiven en vroeg te zijn. Maar dan moest die kast knakker natuurlijk wel al geweest zijn, maar dat was gelukkig geen probleem. Met zeven minuten en drieëntwintig seconden had hij de dempers gemonteerd, zijn koffie op en was hij weer op weg. Die tijd had hij zelf bedacht… Hij schijnt er nogal trots op te zijn dit zo geroutineerd te kunnen doen dat het zo snel gaat… Whatever… De betaling bleek niet zo soepel gegaan te zijn, want “kantoor” wist te melden dat er nog niet betaald was. Om die discussie verder niet aan te gaan, heb ik betaald en gaan ze het maar uitzoeken. De dagstart van GAM3 begint om elf uur ?!?! Dus daarvoor was ik riant op tijd. Deze keer deed mijn geluid het wel en kon ik echt meedoen. Aan dat proces moet nog wel wat geschaafd worden om dat agile te maken 🙁 Vervolgens weer twee hulpvragen uit Specials 🙂 Iets met FreeIpa, waar structureel het verkeerde domein was gebruikt en iets met ldap van een andere klant. Mijn conclusie was dat er helemaal geen ldap gebruikt werd. Er was wel van alles ingesteld, maar niets werkte. Het leek op een dappere poging om het aan de gang te krijgen, die uiteindelijk maar is opgegeven. En voor je het weet is het al weer middag. En zo ver in de middag dat ik me ging melden bij Only Friends. Er was gehoor gegeven aan de oproep van Ja, want er waren voldoende instructeurs aanwezig. Alleen jammer dat van de vijf verwachtte duikertjes er slecht één was op komen dagen. Alle paniek was dus voor niets, maar het lag in ieder geval niet aan ons. Het tweede uur was het wel lekker dat we er toch waren, toen kreeg ik er zelfs twee mee 🙂 Gelukkig konden die elkaar bezig houden. Ik had al mijn aandacht nodig om ze in de gaten te houden. Het derde uur was mijn Leslie-uur 🙂 Rick was er ook weer en ging ook mee. Hun setjes had ik al af laten zinken in het diepe deel van het zwembad toen ik op het laatste moment nog Joep er bij kreeg 🙂 Van hem wist ik niet precies wat wij wel of niet aankon, dus liet ik die maar naar ons toe komen terwijl de beide andere heren druk bezig waren op de bodem hun set aan te trekken. Met z’n drieën verder het programma afgewerkt. Joep deed goed mee, tot we de stoelendans met de setjes gingen doen. Hij kwam bij een setje met een vreemd mondstuk en raakte daar een beetje van in de war. Hij raakte niet in paniek, maar zwom gewoon rustig naar de oppervlakte. Uitgelegd dat hij ook gewoon de gele slang kon pakken en we zijn weer verder gegaan. Na die duik, heb ik nog gezorgd dat alle flessen vol waren en ben ik richting huis gegaan om nog wat werk te doen, dat ik in de middag had laten liggen. Deze keer even langs de andere kant van het center gelopen om het sterrenmonumentje even te bekijken. De plek waar alle overleden leden en vrijwilligers geëerd worden. Wat later kwam Colin weer en nog wat later Annet. De woensdag-club was weer compleet.

About Peter Hofman 2142 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.