Dag GroveWeatherPi, hallo SkyWeather

Vrijdagochtend. Alles liep weer redelijk soepeltjes. De bus was toch weer even spannend, maar gelukkig gaat dat nog steeds goed. Colin afgezet, bij mams ontbeten en weer naar huis. Eindelijk nu het SDL weerstation binnen gehaald en grotendeels gedemonteerd. Nog even alle klittenband uit de kast peuteren en dan de vervangende onderdelen netjes op gelijmde busjes terug monteren om er een SDL SkyWeather station van te maken. Betere hardware, betere software, meer mogelijkheden. Hopelijk past het allemaal in de kast. Twee printplaatjes minder, maar wel een camera module meer… Gelukkig had ik een transparante deksel genomen om het binnenwerk te kunnen zien. Dat scheelt me nu gaten boren voor de camera (als ik die ga gebruiken). In ieder geval moet ik het systeem dat de accu in de gaten houdt en regelt dat de boel aan of uit is, even goed aan gaan sluiten. De aansluitingen uit de oorspronkelijke documentatie bleken niet meer te werken voor de hardware op dat moment. Nadat we daar tijden lang geen oplossing voor aangeboden kregen, was ik zelf maar wat gaan knutselen met een wisselrelais. Dat zorgde in ieder geval voor een correcte werking. Nu blijkt dat er gewoon een aangepast documentje was met de aansluitingen zoals ze zouden moeten werken… Zucht… Laat dat dan eerder weten… Ook het WX gedeelte om de sensoren draadloos te maken, blijkt toch net even ietsje anders te zijn. Deze set ga ik dus gewoon helemaal demonteren en aan de hand van de nieuwe documentatie weer in elkaar zetten. Daarbij de nieuwe printjes gebruiken en voor de oude een nieuwe bestemming zoeken. Dat is het mooie van de Raspberry Pi, het is net elektronische LEGO. Toen weer naar het Kaj Munk College om Colin op te halen. Hij had het koud en was moe, maar we zijn toch naar Zandvoort gereden voor een portie vis. Hij bleef wel in de auto zitten. Terug in het dorp, heb ik hem thuis afgezet en heb ik nog een portie kibbeling naar mams gebracht en ben ik nog wat eten gaan halen voor vanavond. Varkenshaasjes met aardappelen en sperzieboontjes. Voor de verandering weer eens een echt gezonde maaktijd 🙂 Na het eten de tassen weer ingepakt voor het weekeinde. Monique heeft Colin net opgehaald. Nu kan ik mijn spullen bij elkaar pakken en naar Hillegom gaan.

About Peter Hofman 2227 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.