De onderwatercamera revisited…

Vanmorgen maar weer bijtijds op pad gegaan. De boeren en de bouwsector hebben weer acties op de wegen aangekondigd. Het houdt niet op, niet vanzelf… Gelukkig was ik vroeg genoeg om de drukte voor te zijn. Terwijl ik al lekker achter mij bureau zat, zag ik het land steeds roder worden op de file-kaart 🙁 Ze moeten lekker zo doorgaan. De sympathie daalt overal. Na het ochtendgebed kwam de koerier mijn defecte telefoon ophalen. Ik was vast naar de receptie gelopen en kon een leuk toneelstukje meemaken tussen onze receptioniste en de koerier. Die hadden een flinke aanvaring bij de slagboom gehad bleek. De koerier wilde perse het terrein op via de bezoekersingang terwijl de receptioniste hem constant verzocht langs het gebouw naar de leveranciersingang te gaan, i.v.m. het flinke busje waar hij mee reed. Ik weet niet hoe het precies afgelopen was, maar in ieder geval kon ik mijn toestel omruilen voor een leen toestel. Na met Google ingelogd te zijn op het “nieuwe” toestel, werd die automagisch gerestored naar de laatst versie van het defecte toestel 🙂 Geweldig. Zelfs de whatsapp berichten die ondertussen verstuurd waren, liepen binnen 🙂 Gelukkig maar, want dat waren de foto’s van gisterenavond. Met terugwerkende kracht nog even een fotootje bij het bericht van gisteren gezet. Later onze eigen “dagstart”en weer pauze. Rondje gelopen om wat kerstcadeaus te halen en wat hapjes voor vanmiddag. Aan het einde van de middag mijn best gedaan om tussen de boeren door bij Only Friends te komen. Het was weerde laatste duikdag van het jaar, dus iedereen mocht een introducee meenemen. Lekker extra druk dus! We hadden ook allemaal verschillende ha[jes meegenomen, dus er was voer genoeg :)Tussen de duikjes door samen met Dennis de onderwatercamera weer getest. We hebben nu een miniwebcam met ingebouwde server en WiFi, samen met een accu in de behuizing van een duiklamp kunnen prakken… Waterdicht en door het plastic, kan het WiFi signaal er gewoon doorheen. Hij drijft, dus blijft er genoeg boven water voor dat signaal. Het lijkt te werken! We konden er in ieder geval probleemloos met vier telefoons naar kijken, dus dat is ook al beter dan de vorige keer. De accu heeft het de hele periode volgehouden, dus dat is ook goed nieuws. Nu nog zorgen dat het een beetje netjes zit en makkelijk te bedienen is. Door al het gedoe was ik wel de tijd een beetje vergeten en zat ik inmiddels in de acht uur groep 🙂 Na de duikjes snel naar huis. Vanwege de tijd en de hapjes die ik al genuttigd had, ben ik maar niet voor de döner gegaan, maar heb even snel een bakje ananas gehaald en nog even bij Monique de portemonnee van Colin opgehaald. Die was hij vergeten en gelukkig voor hem, was ik nog onderweg. Annet was gisteren geweest, dus vanavond was ik alleen met Colin. Even de was gedraaid, die zo in de droger doen en dan nog even in bed verder lezen in de Perry Rhodan serie en slapen.

About Peter Hofman 2142 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.