Tweede kerstdag

Vanmorgen eerst even bij oma Oosterveer op de koffie geweest. Op de terugweg nog wat boodschappen meegenomen die gemist waren bij de vorige ronde. Terug in Hillegom waren Merel en Timo al druk aan het kokkerellen. Vanaf een uur of vier kwam iedereen binnen druppelen en toen iedereen er was werden de cadeaus gegeven. Er waren leuke dingen bij. Ik had een zout molen gevraagd voor mijn hobby om brokjes zout mee te nemen van vakanties. Ik kreeg een mooi setje ven een peper- en een zoutmolentje. Ook nog een laatste uitgave van het National Geographic tijdschrift. De molentjes waren een vijl uitvoering in plaats van de meer bekende draaisoort. Dit lijkt me veel handiger. Colin was blij verrast met zijn D&D dobbelstenen en dungeon master map waar hij alle documentatie in op kon bergen. Daarna gingen we allemaal aan tafel om de meegebrachte en ter plekke gemaakt gerechten op te eten. Vooraf iets van bladerdeeg met gehakt en prei. Vervolgens een soepje. Het hoofdgerecht bestond uit verschillende dingen als aardappelpuree, stoofpotje met diverse groenten, gegrilde groenten, stoofvlees in rode wijn en tomatensaus en kippendijen. Het nagerecht was apfelstrudel met vanillesaus en een bolletje notenijs. Aansluitend nog wat spelletjes en toen de truc met de troep.

About Peter Hofman 2146 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.