Dagje Nederland-Belgie

Vandaag bijtijds opgestaan. Er stond een aardige rit op het programma. Eerst naar Badhoevedorp om Colin zijn vuurwerk op te halen. Daarvandaan waren we van plan om bij Meerzicht lekker pannenkoeken te gaan eten, maar ter plekke bleek die gesloten… Volgens de websites zou hij open zijn, maar dat bleek in de praktijk tegen te vallen 🙁 We hadden niet echt ontbeten om ruimte te laten voor de pannenkoeken, dus nu hadden we wel een uitdaging. Annet wist onderweg naar het Zuiden bij Leiderdorp nog wel een pannenkoeken boerderij, dus zijn we daar maar naar toe gegaan. Volgend de website was die open en dat bleek in dit geval wel te kloppen. En zowaar kwam de Hooiberg een keer in de buurt van Meerzicht. Voldaan weer in de auto gesprongen en de reis naar Baarle Nassau voortgezet. Colin wilde de tweede helft van de kerstvakantie bij Monique zijn en die was bij Ria. Ik had aangeboden om hem te komen brengen en dat was goed. Na diverse keren de grens tussen Nederland en België te zijn overgestoken, kwamen we bij Ria voor de deur. In Nederland. Gezellig een kop koffie gedronken tot Ria ook thuis kwam. Die moest nog even wat post rondes doen. Even gekeken wat voor kamer Colin hier tot zijn beschikking had. Ook hier heeft hij gelukkig een eigen plekje om zich terug te kunnen trekken. Volgens mij heeft hij het hier ook wel naar zijn zin. Nadat we weer gedag gezegd hadden, zijn we nog even door Baarle heen gelopen. De grens staat hier letterlijk op de straat aangegeven. Duidelijke tegels op de stoep met “B” aan de ene kant en “NL” aan de andere. Over de weg zijn het wat neutralere tegeltjes om het verkeer niet al te erg af te leiden, maar overal zie je de versnippering. Aan de huisnummer bordjes kun je overigens ook zien in wel land je bent. De Nederlandse nummers hebben een rode streep links en een blauwe rechts. De Belgische kant heeft zwart/rood. Annet heeft nog schoenen gekocht en toen zijn we weer richting Hillegom gegaan. We waren uiteraard wat later thuis en hebben voor het gemak maar pizza’s laten komen. Verder de rest van de avond weer aan de puzzel geknutseld.

About Peter Hofman 2135 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.