Slaapwandelen

En zo staat er al weer een nieuw getal op de kalender. Vanmorgen moest meteen alle kerstmeuk opgeruimd. Ook de boom lag al snel plat. Die kan op de 4e opgehaald worden, maar dan zijn we in Winterberg. Dus heb ik het hakmes maar uit de auto gehaald en de boom in hapklare brokken voor de groen-container gehakt. Toen de truuk met de troep gedaan was, hebben we nog een kop soep gegeten en zijn we naar mams gegaan. Daar nog even gelukkig nieuwjaar gewenst en een kop koffie gedronken. Toen nog heel even langs mijn huis geweest om spullen voor de wintersport op te halen en vervolgens door naar Artis voor de slaapwandeling. Op veertien plekken was iets georganiseerd over dieren en duisternis. Ook de oudste boom kwam langs een en rondje micropia was inclusief. Dat zijn er eerst naar toe gegaan. Dat was erg leuk om een keer te zien. Veel kleine kriebel beestjes 🙂 Je kreeg al jeuk van alleen kijken. Door heel veel, hele goede microscopen, kon je een blik werpen in een wereld die je eigenlijk niet wil zien 🙂 Met name de beelden van dagelijkse dingen waren verontrustend 🙂 Pas als je je bedenkt dat dat gewoon is zoals het hoort te zijn, kun je het een beetje van je af zetten. En toen het rondje door de dierentuin. Jammer genoeg weinig van de dieren zelf te zien, op de bedoelde locaties na dan. Voor avondgedrag moeten we van de zomer maar eens naar een van de Zoomeravonden gaan. In het planetarium waren alles stoelen weg en vervangen door ligzakken. Je kon heerlijk languit op de grond gaan liggen om te genieten van een reis langs de sterren. In het kleine zoogdierenhuis was nog de meeste activiteit te vinden van diertjes die overdag verstopt zaten. Ook kon je nu de dieren doe overdag als stuiterballen door de verblijven gingen, nu rustig slapend bekijken. Nadat we alles wel zo’n beetje gezien hadden hebben we de uitgang weer opgezocht. Op de terugweg voor het gemak naar Joey in Hillegom gegaan. Lekker shoarma gegeten. Nu op de bank en bakkie koffie drinken en dan naar bed.

About Peter Hofman 2142 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"