Het einde komt in zicht…

Opstaan ging lastig. Mijn spieren waren het nog niet eens met de mishandeling van gisterenavond. Colin heeft trouwens gekozen om de komende gym lessen te gaan snowboarden… Sneeuw? Dat witte, koude spul??? Tafeltennis was vol en de alternatieven spraken hem minder aan. Yoga? Kickboksen? Paardrijden? En Sem ging ook snowboarden, dus dat moest het maar worden. Ba het ochtendritueel, Colin naar de bus gebracht en bij mams ontbeten. Meteen even de toner besteld, naar een opname van Pieter Derks gekeken en weer naar huis. Verder knutselen aan het SDL SkyWeather station. Bijna alle componenten zijn weer met draadjes aan elkaar geklikt. Ik blijk toch nog iets te moeten lijmen lijmen. Het mica doorkijkje voor de UV sensor, voldeed niet en moet veranderd worden. Ik heb er nog een 3D geprint iets voor liggen waar nog twee montage busjes voor de sensor op gekit moeten worden. Als dat uitgehard is, moet dat geheel weer op de behuizing gekit worden. Je blijft bezig 🙂 Ook moet er nog heet gelijmd worden… De voedingsdraadjes moeten nog aan de doorvoer pluggen gesoldeerd worden. En dan is er nog een laatste dingetje… De watchdog en de usb powersafe en hoe die met elkaar gaan praten… Dat was in de SDL weerstation versie nog een beetje gammel, maar daar heb ik inmiddels andere instructies voor gekregen, dus ga ik dat ook nog aanpassen. En ik kwam een schema tegen waar ik in kon lezen dat ik het draadloze gedeelte ook niet helemaal correct had aangesloten… Eenduidige, complete, correcte documentatie is iets wat in dit project beter zou kunnen… Maar daar is het een doe-het-zelf kit voor denk ik dan maar. In de middag, Colin weer opgehaald en naar Zandvoort gereden voor een portie vis. We waren al gemist afgelopen vrijdag 🙂 Op de terugweg nog even een portie bij mams afgeleverd en thuis weer verder klussen. Ook maar weer wasjes draaien, want de mand begon al weer te vullen. Het weerstation kan ondertussen weer op stroom en opgestart worden… Helaas is er in de code nog iets niet goed denk ik, want ik krijg fouten en geen weer informatie… Dat gaan we maar een andere keer verder uitzoeken. Eerst verder zorgen dat de behuizing goed is en alle componenten zitten waar ze moeten zitten. Dan volgt het debuggen van de code. Nu was het weer tijd om de tassen in te pakken. Colin gaat weer het weekend naar Monique en in naar Annet. Deze keer bracht ik Colin, omdat ik gevraagd was even te helpen met het omhoog zetten van zijn bureau. Dat was snel geregeld, waarna ik met op heb laten pikken door René die nog wat hulp nodig had met hun computer. Daarna kon ik dan eindelijk rustig richting Hillegom.

About Peter Hofman 2227 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.