Vietnamese koffie

Vandaag was mijn lichaam nog meer in de weerstand. Mijn bovenarmen staan nog steeds in de brand 🙁 Misschien moet ik meer naar mijn lijf luisteren dan naar de trainer… Ik had dan wel weer lekker uitgeslapen. Nadat we iets gegeten hadden zijn we naar het tuincentrum gegaan om wat vulling te zoeken voor twee potten in de vensterbank. Annet vond ook nog wat vulling voor de uitgeholde boomstam en na een lange zoektocht vonden we plantjes die voldeden. In Hillegom nog een rondje door de hoofdstraat gelopen en bij Nissa naar binnen gegaan om wat te drinken. Er stond iets interessants op de kaart : Vietnamese koffie. Dat was een potje koffie dat bovenop een glas gestoomde melk te staan. Na het opgieten van water, trok die koffie door dat potje naar beneden op de melk. Toen dat uitgedruppeld was, roerde je de boel door elkaar en had je Vietnamese koffie. Dat bleek erg lekker! Het was redelijk zoete, gekruide koffie. De eerst indruk was een beetje chocolademelk-achtig. Het rook echt naar café-noir koekjes. Terug thuis nog even zitten lezen en toen de uiensoep opgewarmd. Voor daarbij nog een rek vol met stokbrood plakjes met geraspte kaas in de oven gezet en toen alles klaar was, lekker opgegeten. Toen dat voorgerechtje op was, nog even hamburgers gebakken. De twee die we per persoon hadden bedacht bleken wat optimistisch na de soep, dus na de eerste hamburger hielden we het voor gezien en hebben we het toetje nog genomen. Na het eten zijn we nog een rondje door het dorp gaan lopen en toen we weer terug waren begonnen de kinderen binnen te lopen. Timo was de eerste, gevold door Joep die van de wintersport terug kwam. Nu zitten ze “wie is de mol” terug te kijken en ben ik ondertussen de site aan het bijwerken. Hasta morgen!

About Peter Hofman 2135 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.