SkyWeather op Blynk

Tja, de dag begon weer als alle andere…Wakker geworden, spullen gepakt en op weg naar mijn werk. Ook nog snel even het SDL SkyWeather station aangezet, zodat is er in ieder geval bij zou kunnen indien nodig. Omdat ik lekker vroeg was en iedereen zich goed gedroeg, ging het allemaal soepel. Ook in Houten was er geen sprake van verrassingen en na een, eigenlijk saaie dag, kon ik weer op weg naar Only Friends. De vakanties waren weer afgelopen en de sporten begonnen weer. Wat ik nog wel tussendoor heb kunnen doen is het verder configureren van het weerstation. Eerst moest de database nog gecreëerd worden, alvorens de boel wilde starten. Ik wil wel alle waardes op blijven slaan natuurlijk. Ook is het weer gekoppeld aan Weather Underground en ook weer aan Blynk, zodat ik alles weer op mijn telefoon kan volgen. Er zit ook nog een code bij voor een ander cloud platform waar het weer bijgehouden wordt. Daar ga ik me ook maar eens in verdiepen. Ik merk wel dat de draadloze verbinding naar de regen- en windmeter het niet doet en dat de bliksemdetector niet herkend wordt??? Toch twee draadjes omgewisseld??? Net toen ik weg wilde gaan, merkte ik dat ik de verbinding met huis kwijt was. Na wat proberen, leek het toch op een stroomstoring. Omdat ik mijn aquarium nog even wil houden en ik voor de waakdienst toch een internet verbinding nodig heb, ben ik eerst naar huis gegaan. De aardlek schakelaar stond om, dus de storing was op zich snel verholpen. Vervolgens nog alles opstarten wat op moest starten en voor ik nog naar Only Friends wilde gaan, kwam er een smsje binnen 🙁 Probleem met een server 🙁 En tegen de tijd dat je dan hebt uitgezocht wat er aan de hand is en dat het niet om een productie machine gaat, is het eigenlijk al te laat geworden om nog op pad te gaan. Dus lekker douchen en met een kop koffie in de hoek van de bank kruipen. Wachten op de gasten van vanavond 🙂 Annet kwam als eerste en vervolgens Colin.

About Peter Hofman 2144 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.