World Port Center

Vanmorgen ging de wekker iets later dan normaal op de vrijdag. Colin was vrij en ik ging voor mijn werk weg. Vreemde wereld. Maar ik was met collega’s uitgenodigd om bij het havenbedrijf Rotterdam te komen kijken. Daar beheren we een boel spullen voor een ze wilden ons laten zien wat ze daar mee deden. Dus op naar Rotterdam! Parkeren konden we bij KPN zelf, dat zat aan het begin van dezelfde havenarm. Dus met mijn code de garage in gereden en het laatste stukje gewandeld. We mochten met z’n allen naar de zeventiende verdieping, waar je een mooi uitzicht hebt over het oudste deel van de haven. Na twee zeer interessante verhalen over hoe de haven werkt en hoe ze daar de automatisering voor gebruiken, kregen we nog een lunch aangeboden. Voor het Linux team was er in de middag nog een bijeenkomst speciaal gericht op HaMIS. Het logistieke systeem van de haven. Dat is waar het allemaal om draait. Op mijn verzoek dat iets naar voren gehaald in de tijd. Anders had ik dat niet meer bij kijken zijn. Na alle info, snel weer naar mijn auto en naar huis. Voorbereidingen treffen voor het weekend. Annet kwam naar ons toe en dansen zijn we naar Vis-a-Vis gegaan om Colin zijn kerstcadeau in te wisselen. Deep Ocean. Eerst gingen we boarden in de Sterck 4 onderzeeër. Op weg naar elf kilometer diepte kregen we eerst een diner geserveerd. Ondertussen een verhaal over de diepzee. Na het eten waren we aangekomen bij het onderzoekscentrum op de bodem van de oceaan. We werden in drie groepen verdeeld en kregen hoofdtelefoons met een kleurtje. Dezelfde die ze gebruiken met de stille disco’s. Door die dingen werden we verder gestuurd achter onze expeditieleider aan. Eerst naar een stuk over diepzee grondstoffen delving. Op de “bodem” vonden ze dan een granaat, een autowrak en een bootje. Troep was een beetje de boodschap. Verder nog een onderzoek-laboratorium waar van alles gebeurde. Toen een korte pauze en de volgende stop was een bodem tuinbouw project waarbij duidelijk werd gemaakt dat ons ingrijpen ongewenst resultaat kon hebben. Tot slot verzamelden we allemaal op het podium voor de tribune, waar we nog een afsluiting met een boodschap kregen. Wat die precies was, moet nog even indalen. Om eerlijk te zijn, was dit een van de mindere voorstellingen. Of eigenlijk, de enige tot nu toe. Na de voorstelling naar mijn huis om de tassen op te halen en door naar Hillegom. Nog even snel de waakdienst weer oppakken en tukkie doen.

About Peter Hofman 2138 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.