Krav Makrasje

De wekker ging weer vroeg. Colin moest vroeg naar school voor de laatste tentamens. Na hem bij de bushalte afgezet te hebben door naar mams. Ontbeten en nog even DWDD terug gekeken met het stukje over de kunstmatig gekweekte gifklieren van slangen. Een vrijdagmiddag geintje van drie studenten, lijkt een aardige doorbraak veroorzaakt te hebben. Ondertussen kwam er nog een oproep voor een ex-raid bij zebrapad. Ik kon twee invites bietsen en heb me daar tegen tien uur gemeld. Dat leverde twee Regigigassen op. Één meteen lucky geruild met Saskia, waar ik met het andere account ook meteen best friends ben geworden. Tikt ook lekker aan voor de XP. Toen weer naar huis. Verder tweaken aan mijn mini weervoorspeller. Er blijkt een soortgelijke code te zijn, die gebruik maalt van een API die wel werkt. Maar die draaide niet meteen soepel op de Raspberry Pi. Door wat te spieken in de oude code, kon ik de alternatieve code zodanig aanpassen dat die ging werken. Voorlopig heb ik weer een voorspeller die het doet. Nog wel wat kleine dingen zien te regelen. Bijvoorbeeld 24-uur weergave in plaats AM/PM. Wie dat ooit bedacht heeft… Verder zouden de seconden ook wel zichtbaar mogen zijn. Volgens mij had ik die dingen in de oude code ook aangepast, dus nog even verder spieken. Aan het einde van de middag nog even met de VVE op excursie langs de liggende betondelen, waar betonrot op begint te treden. Michiel van PIT beheer kwam langs om dit te bespreken. Meteen nog even wat andere lopende zaken doorgenomen en afgesloten met een rondje om de flat om inzicht te krijgen over de grootte van het probleem. Dat worden weer een paar offerte aanvragen voor reparatie… De eerste raming lag er al: 42.000 euries. Na het eten voelde ik de krab van gisteren toch wel. Door een haakje aan een nagel en een head-lock bleek ik een aardige kras in mijn nek gekregen te hebben. Monique kwam Colin weer halen en ik kon naar Hillegom. Nog heel even aan de nieuwe puzzel werken en dan naar bed. Morgen weer vroeg op!

About Peter Hofman 2142 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.