Kokkie Colin

Colin hoefde alleen het eerste uur maar naar school. Dus gewoon lekker vroeg op en in de actie. Na hem bij de bushalte afgezet te hebben doorgereden naar mams. Die moest bloed af laten nemen voor een onderzoek. In eerste instantie zou ze zelf gaan, maar het leek toch handiger als ik even meeging. Dan kon ze om te beginnen gewoon voor de deur uitstappen, want er bleek dus geen plek te zijn. Zelf de auto even ergens geparkeerd en ook naar binnen gegaan. De wachtkamer zat aardig vol, maar het was tevens de huisartsenpost, dus niet iedereen kwam voor bloedafname. Toen het eenmaal op gang kwam, ging het ook aan de lopende band en al weer nel waren we terug. Nog even een kop koffie gedronken en naar het Kaj Munk College. Ik had afgesproken Colin weer op te halen, omdat de bus een beetje slecht aansloot op dat tijdstip. Terug thuis ben ik verder gegaan met het SDL SkyWeather station. De pluggen gemonteerd om de sensoren toch gewoon bedraad aan te kunnen sluiten, zolang de draadloze verbinding niet werkt. Dus een plug voor de regenmeter, eentje voor de anemometer en een voor de gecombineerde temperatuur/luchtvochtigheid sensor. De eerste twee kon ik gewoon doorlussen met een stukje RJ11 draad. Aan de laatste wil ik aan het chassisdeel een grove kabeltje solderen. Daarvoor moet ik aan de kant van de plug een grove connector maken. Pas als ik die heb aangesloten, weet ik hoe de draadjes moeten lopen, dus het is nog even wachten op de connectoren. En dan de camera module… Daar kan ik maar geen geschikt plekje voor vinden. Ik denk dat een gat in de zijkant de beste oplossing is, maar dan moet ik weer een mica plaatje in een houder gaan monteren. Die houder moet ik eerst weer laten printen… Dan maar geen camera? Dan ook maar geen WeatherStem? Voor die site is het noodzakelijk om regelmatig een foto van het weerbeeld te sturen. Maar wil ik die site wel? Ik ben dik tevreden met WeatherUnderground. En dan… Al die sites gebruiken mijn gegevens voor hun eigen gewin, dus ik ben er niet afhankelijk van. Via Blynk kan ik gewoon bij mijn eigen weerstation. Voor de lunch weer eens naar Meerzicht. Dat was weer een poos geleden, maar ze smaakten nog heerlijk. In de middag lekker rustig verder gerommeld tot het einde van de middag. Colin ging koken en ik ging hem helpen. Biefstukje met aardappelpuree en doperwtjes. Hij heeft het allemaal heerlijk klaargemaakt en we hebben er samen van gesmuld. Toen snel alle spullen ingepakt en naar Hillegom gegaan. Daar was ik op tijd om naar de verjaardag van Edith te gaan, waar we de rest van de avond gezeten hebben. Nog even zitten en dan naar bed.

About Peter Hofman 2142 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.