Live goes on…

De wekker ging weer gewoon. Alsof er niets aan de hand was. En waarom ook niet. Colin moest weer gewoon naar school, ik ging weer gewoon naar mijn moeder. Alsof er niets aan de hand was. Nou ja. Maar snel meedoen alsof dan. Richting het Amsterdamse bos om een nieuwe cache daar te loggen. Het Amsterdamse bos moet vol met smileys blijven 🙂 Die ene in de boom is me dan ook nog steeds een doorn in mijn oog. Klimmen heb ik inmiddels wel geleerd, maar de spullen heb ik niet. En achthonderd euro materiaal kopen om af en toe en boom in te klimmen… Dat is net even te veel van het goede. Het probleem met Museumtramlijn - Deel 1 was parkeren. Dat was gewoon niet mogelijk in de buurt 🙁 Andere keer maar weer eens proberen. Ook de bevestiging gekregen dat onze fly&drive naar Sicilië door kan gaan. Alle noodzakelijke dingen zijn geboekt. Ik denk dat de vliegtuigstoelen het vraagteken waren. Kras had misschien al zijn ingekochte stoelen al verkocht en moest kijken of ze er nog twee bij konden krijgen. Sicilie lijkt me groot genoeg om geen hotel problemen op te leveren. Maar “it giet oan”! Ook Chananja nog even geholpen met instructies om haar NAS netjes uit te zetten. Colin weer opgehaald van school en naar Zandvoort gereden voor een portie vis. Aansluitend naar Shogun in Wormerveer voor CO2 patronen voor zijn buks en voor de mijne een bipod meegenomen. Thuis lagen weer wat pasjes in de brievenbus. Mijn nieuwe DAN pas en ook mijn nieuwe PADI instructeursbrevet. Ik ben weer herkenbaar op de foto 🙂 De oude pas is dan ook wel al een paar jaar oud en verschoten. Gedurende de dag ook nog wat instellingen veranderd aan het SDL SkyWeather station. Dit alles op aangeven van SwitchDocLabs. Die begrijpen ook niet waarom ik al die problemen heb. Nu vermoeden ze dat ik verkeerde software gebruik… Dat is wel gewoon de software die ze zelf op het internet zetten, dus… We gaan het weer zien. Voor het gemak weer pizza’s besteld en na het eten de boel weer inpakken. Ook nog even gekeken hoe ik mijn camera op het telescoop statief kan monteren. Daar was een speciale rail voor meegeleverd. Hoe ik daar echter de camera op moest krijgen??? Wat schetst mijn verbazing: De ARCA aansluiting past prima in de klem op de statief-kop. Het is er niet voor gemaakt, maar werkt prima! Nu wachten op een heldere nacht op een moment dat ik thuis ben met bij voorkeur de Orionnevel in zicht! Monique is onderweg om Colin op te halen. Dan nog snel even douchen en op naar Hillegom.

About Peter Hofman 2143 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.