Vliegtuigen spotten, maar anders :)

Vanmorgen vol goede moed op pad gegaan. Maar al snel besloten om bij Badhoevedorp af te slaan en lekker naar huis te gaan. De wind ging nog best wel te keer, hoewel dat niet echt de reden was. De meldingen van de toenemende files overal, gaven de doorslag. Vandaag werken we thuis! Lekker verder met mijn lijstje 🙁 Dat breekt me nog een keer op. Iedere keer dat je denkt de boel compleet te  hebben, komt er weer een lijk uit een kast. We blijven lachen 🙂 Ondertussen zijn we van onze nieuwe opstapservers gegooid! Mijn oude team, waar mijn nieuwe team die omgeving mee deelde, heeft de boel naar zich toe getrokken en is meteen op gaan ruimen, waarmee de machines voor ons onzichtbaar werden. Nou ja, scheelt mijn weer in de waakdienst… Als ik er toch niet bij kan… Dit aangegeven bij de bezemploeg en weer lekker verder gegaan. Tussendoor ook wat nieuwe MicroSD kaartjes gemaakt voor wat nieuwe projectjes. Ik heb nog de FlightAware stick liggen die ik nog uit wil gaan lezen. Dat zou redelijk rechttoe rechtaan moeten gaan met een eigen image. Ook wil ik honeypots in mijn netwerk gaan hangen om verdacht verkeer in de gaten te kunnen houden. Met de hoeveelheid IOT apparaten die langzaam maar zeker binnen komen, kan het geen kwaad alles een beetje onder controle te houden. Dan wil ik nog steeds de Minecraft server weer optuigen. Hopelijk kan ik de oude werelden nog veilig van de defecte SD kaart af krijgen 🙁 Dus ik heb weer genoeg te doen in de pauze. De flight tracker bleek redelijk eenvoudig. De site levert een kant en klare SD image die je zo op een kaartje kunt plempen. Opstarten, even wachten en met een browser naar de Raspberry Pi… Beeld! Langzaam maar zeker ontvang ik de ene transponder na de andere 🙂 Nuttig? Nee! Leuk? SubZero!!! Nu nog de beste plek voor de antenne vinden. Mijn “kantoortje” beperkt het zicht van de antenne door de twee vleugels van de flat. Aan de huiskamer kant verwacht ik veel meer bereik. Dat is dan meteen de richting waar Schiphol ligt ook. Met een beetje mazzel, kan ik twee antennes combineren en op die manier zowel “voor” als “achter” kunnen dekken. Toen weer naar mams. De wol die we bij tante Martha gevonden hadden, gebracht en lekker gegeten. Deze keer geen nasi 🙂 Dat had ik al twee dagen achter elkaar gegeten. Erg lekker hoor, dat wel, maar het is een keer genoeg 🙂 Vervolgens weer naar Krav Maga voor een avondje afbeulen. Veel verwurgingen geoefend, dus morgen zal iedereen wel keelpijn hebben. Sporten was gezond hè.

About Peter Hofman 2143 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.