Speed Date

Vandaag weer een keer Apeldoorn, dus na de wekker, meteen in actie gekomen om op tijd bij de bus te zijn. Daar nee mik toch altijd weer net even teveel tijd voor, dus ik moest wat langer wachten dan verwacht. Maar dat is beter dan te laat komen en alle aansluitingen te missen. Mijn nieuwe OV-kaart werkte prima. Het automatisch opwaarderen, geeft ook flink wat rust. Geen stress meer of er nog wel genoeg saldo op stond en of de automaten wel beschikbaar waren en zo… Het was druk in de trein. Veel mensen op weg kennelijk. Wel gewoon lekker kunnen zitten lezen. Geen zin en ruimte om al vast aan het werk te gaan. In Apeldoorn zat de bus ook al snel vol, maar als je bij het station begint, heb je nog wel plek. Op kantoor aangekomen, werd ik ingehaald als de lang verloren zoon. Ik heb me niet vaak zo welkom gevoeld op mijn werk 🙂 Wanneer ik terug kwam 🙂 Iets gemompeld over “duurder geworden” en “standplaats” en aan het werk gegaan. De grootste uitdaging was toegang krijgen… Gisteren waren de nieuwe opstapservers verdwenen en de oude hadden we al redelijk opgeschoond… Dus dat werd klooien om iets voor elkaar te krijgen… In de pauze samen met Leon en Rob naar de Deka markt voor een broodje. Aan het einde van de middag weer via Zwolle richting Westen gegaan. Op Schiphol even snel iets gegeten en snel naar huis. Daar de auto gepakt naar het Kaj Munk College. Ik had me ooit eens opgegeven om als speed-dater iets aan geïnteresseerden te vertellen over mijn werk. Eerst nog wat gedronken en toen naar lokaal 145. Daar was ICT vertegenwoordigd. Monique was daar ook, als tester. Ik als programmeur, ingegeven door de developer cursus waar ik destijds in zat. Gelukkig ben ik nog programmeur genoeg om er over te kunnen vertellen. Een aantal groepjes van drie scholieren vroeg me het hemd van het lijf. Sommigen hadden er serieus over nagedacht en kwamen met goede vragen. Na de sessies richting huis en nog even langs een buur die al een poos klaagt over een lawaaierige dranger. We hadden daar al een paar keer geluisterd en niets bijzonders gehoord, maar nu kwam er toch een nare kraak uit. Daar moeten we toch maar iets aan laten doen dan. Nu lekker in bed nog even lezen. Tot morgen!

About Peter Hofman 2227 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"