Raspberry Pi 4 voor Minecraft

Vanmorgen bijtijds op op mijn vrije dag. Zorgen dat Colin op tijd bij de bus is en door naar mams. Vervolgens weer naar huis en de nieuwe Raspberry Pi Pi4 in elkaar gezet. Vanwege de warmte ontwikkeling die de 4 kennelijk al heeft en de verwachtte belasting van de Minecraft server die er op moet gaan draaien, heb ik er maar een flinke heatsink behuizing bijgenomen 🙂 Ziet er wel stoer uit ook. Warm zal die het niet gaan krijgen denk ik. Ondertussen ook de DShield honeypot aan de gang gekregen. De installatie faalde op een verkeerd certificaat op de website. Dat heb ik gemeld via de site. Geen antwoord op gekregen, maar opeens werkte het weer. Later bleek de melding in mijn spam-brievenbus gekomen te zijn. Waarom? Geen idee. Maar nu scant mijn netwerk dus naar internet criminaliteit. Ben benieuwd. Ook het SDL SkyWeather station zonder OLED getest. Geen fouten meer op de WXlink, maar ook geen gegevens. Ik ben dat draadloze ding zat. Ik ga eerst maar eens zorgen dat het systeem goed werkt, zonder toeters en bellen. Als alles dan op elkaar is afgestemd, kan ik altijd de WX-link nog gaan proberen. Door het gebruiken van de waterdichte schroefpluggen, is dat draadloze niet meer zo noodzakelijk. Ondertussen hoort de vliegtuigspotter steeds meer vliegtuigen. De kaart van Nederland loopt steeds voller 🙂 Toen Colin weer opgehaald en samen naar Meerzicht gegaan. Vandaag een pannenkoekje in plaats van kibbeling. Vervolgens samen boodschappen gedaan voor het weekend. Morgen is Colin de gastheer voor een dagje D&D. Ik ga de groep in Hoofddorp ophalen en naar Hillegom brengen. Of ik Colin nu breng, of de rest haal. Dat is voor een keertje niet zo erg. Maar we moeten dus wel even zorgen voor versnaperingen. Dus Cola, Icetea, chips en knabbels voor de middag en pannenkoekenmeel, melk, eieren, ham en kaas voor de avond 🙂 Omdat we toch geen honger hebben, ga ik zo lekker eieren scramblen. Na het eten, pakken we de boel weer in en gaan we naar Hillegom.

About Peter Hofman 2140 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.