D&D

Vanmorgen een beetje uit kunnen slapen. Wel al rap benaderd door de change manager om de SAP archiving uit te zetten… Tja, verkeerd nummer. Daar kan ik niet veel mee. Ik heb zo ook geen idee wie daarvoor in de change was ingeregeld. Verder bezig geweest met het installeren van verschillende Raspberry Pi‘s. Eentje voor Minecraft, eentje voor een interne honeypot en eentje als reverse proxy, om wat interne webservertjes veilig vanaf buiten te kunnen bereiken. Toen eerst naar Hoofddorp gereden om Jayson, Eric en Sem op te halen. Toen door naar Badhoevedorp (jawel) om Naomi op te halen en snel terug naar Hillegom, zodat ze daar een middagje D&D kunnen doen als gast van Colin. Weer terug nog even gebeld met de change manager, die wist te vertellen dat het uitzetten va de backup inmiddels geregeld was, maar dat men de server ergens tussen vijf en zes uur herstart wilde hebben. Daar kan ik dan wel even rekening mee houden. Ben benieuwd of ze de flash-copy terug gaan zetten. Met Annet nog even een wandeling naar het dorp gemaakt om een nieuwe schakelaar voor in de wc te kopen. Op de terugweg werd ik gebeld door de change manager of ik de server kon herstarten. Aangegeven dat ik dat zo snel mogelijk zou gaan doen. Terug bij Annet, even die server hertstart en toen Sem gaan helpen met de pannenkoeken. Langzaam maar zeker schoven Annet en Timo ook de keuken in en ging Sem weer verder met het spel. We hebben een flinke stapel pannenkoeken gebakken in de smaken spek, appel, naturel, kaas en een combi spek/kaas. We hadden een ploeg van negen man, dus het was een beetje passen en meten. De D&D-ers waren nog aan het afronden, dus de tafel was niet helemaal beschikbaar. De “bewoners” hebben zich maar beholpen met de salontafeltjes. Na het eten was het de hoogste tijd om de spelers weer naar huis te brengen. Eerst de mannen naar het huis van Jason en tot slot Noami naar Badhoevedorp. Nadat ik iedereen weer veilig thuis had afgezet, weer terug naar Hillegom. Net op tijd om traagheidsklachten over de lopende conversie aan te horen… Nader onderzoek wees uit dat “ze” slechts één van de achtenveertig !!! cpu’s gebruikten. Ook het riant uitgedeelde geheugen werd slecht voor zo’n tien procent gebruikt. Dan schiet het niet op nee. Maar daar kunnen wij verder weinig aan doen. Ze hebben de spullen gekregen. Gebruiken moeten ze het zelf. Hopen dat ze me verder met rust laten vannacht.

About Peter Hofman 2226 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.