Hij is er weer!

Sam vroeg vanmorgen of we zin hadden om mee te gaan naar het kinderboekenmuseum in Den Haag. Vanwege de perikelen met de database reorganisatie die speelde, vond ik het te riskant om mee te gaan. Colin lag sowieso nog in zijn bed, dus Annet is maar alleen mee gegaan. Ze waren net een kwartiertje weg, toen ik, na vragen over de status, het bericht kreeg dat ze de actie hadden stopgezet vanwege de traagheid van het systeem. Of eigenlijk vanwege het verkeerde gebruik van het systeem… Er zouden voor ons geen acties meer uit voortkomen. Ik was dus alleen nog behept met mijn “normale” stand-by en had dan wel de gok kunnen nemen om mee te gaan. Maar het liep anders. Toen maar de lichtsensor in de wc vervangen door een normale schakelaar. Kijken of de spoken dan nog steeds het licht aan blijven doen 🙂 De rest van de dag maar een beetje aan proberen te rommelen met de Raspberry Pi projectjes. Om de een of andere vage reden, upload dshield geen gegevens meer en is de mediaserver onbereikbaar… Dat na het herconfigureren van mijn router. Oorzaak->gevolg? Na wat heen en weer geknutsel, nog geen oplossing. Andere apparaten thuis zijn wel bereikbaar, dus misschien toch gewoon ingestort? Ik ga het wel zien als ik weer thuis ben. De vliegtuigen blijven gewoon goed zichtbaar op de FlightAware kaart. Op Aliexpress heb ik nog wel een combiner besteld en een tweede antennetje. Misschien kan ik daar het bereik toch mee vergroten. In de middag werd Annet weer door Sam terug gebracht en hebben we allemaal nog wat aangerommeld. Luke, Danique en Guus kwam mee-eten. Dat kwam goed uit, want er was nog een flinke voorraad voedsel voor wraps. Dat ging er echter allemaal soepel in 🙂 Na het eten nog lekker gehangen tot Zondag met Lubach begon. Die is gelukkig ook weer begonnen! Toen die afgelopen was, hebben Colin en ik onze spullen gepakt en zijn naar huis gegaan 🙁 Colin heeft vakantie en ik wil graag bijtijds op weg naar Houten. Om Colin dus een beetje uit te kunnen laten slapen is het wel handig dat we dan thuis zijn. We waren dus wel redelijk laat thuis en om nu meteen mijn bed in te ploffen, dus nog maar even een paar bladzijden lezen en dan zo vanzelf omvallen.

About Peter Hofman 2135 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.