Volksverlakkerij

Vanmorgen al voor de wekker wakker geworden. Kon niet meer rustig blijven liggen, dus maar meteen op gang gekomen. Voorzichtig Colin gedag gezegd en op pad gegaan. Dat resulteerde in een wel heel vroege aankomst op mijn werk. Op zich geen probleem, maar… waar is het lichtknopje??? Vlak na mij, kwam een andere vroege vogel, die het wist, net naast de deur van de “brug” tussen gebouw F en gebouw C. Als nel kon ik ook vaststellen dat we nog steeds geen eigen opstapservers hadden. Dit is de laatste week dat de oude actief zijn, dus we hebben al een uitdaging. Zelfs als we er opeens op kunnen, zijn die “schoon” en moeten we die nog helemaal in gaan richten naar onze wensen. Helaas kun je niet gewoon de oude omgeving overzetten naar de nieuwe. Vooralsnog maar gewoon aan het werk gegaan. Halverwege de ochtend begin het goede nieuws dan binnen te druppelen. De servers bleken al zes dagen geleden uitgerold te zijn. De rechten zijn er even quick-and-dirty opgezet zodat we in ieder geval iets konden doen. De officiële groep was ook aangemaakt en daar konden we dus rechten op aanvragen en morgen zou de boel aan SmartXs gekoppeld kunnen worden. Het kan dus toch… Ook met verbazing gekeken hoe ze de bouwput naast ons pand ophemelen als de plek om te wonen in Houten. Lekker… Tussen een lelijk kantoorpand, een industriegebied en een niet al te inspirerende buitenwijk. Vlak bij een giga gsm zendmast en het luchtalarm. De promotie foto’s zijn het ergste staaltje volksverlakkerij dat ik ooit ben tegen gekomen. Of ze gaan ons pand ook nog even snel net de grond gelijk maken.. Na het werk weer naar huis. Colin opgepikt en naar mama gegaan. Simpel gegeten, want niemand had echt trek en toen thuis op René gewacht om samen met hem nog wat dingen te regelen. In het huis van zijn moeder nog even in de berging wat spullen opgehaald en wat buren te woord gestaan over het zonnescherm. Toen nog even bij hem thuis zijn nieuwe printer geïnstalleerd. Het moeilijkste had hij zelf al gedaan. Ik hoefde allen nog in Windows de printer te zoeken. Met de laptop van tante Martha onder mijn arm heeft hij me weer naar huis gebracht. Daar ga ik alle gegevens even van veilig stellen om hen daarna te herinstalleren. Nu weer thuis. Nu de was draaien en nog even lekker in bed liggen lezen.

About Peter Hofman 2226 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.