Één pie is geen pie

Opgestaan en lekker in mijn badjas aan het werk gegaan Colin was vrij en ik had nog wat te doen om half tien. Om een uur of negen, inmiddels aangekleed, naar IKEA in Zuid-Oost gereden om daar een zakelijk ontbijt te gaan nuttigen met Jos 🙂 Dat deden we voorheen, vanaf de Paalbergweg, wel vaker, maar door de sluiting van dat pand is dat wat verwaterd. Ook al omdat Jos niet meer op dezelfde locatie werkt als ik. Maar vandaag was het weer zo ver. Het blijft een populair uitje, want je bent niet de enige die staat te wachten zeg maar 🙂 Aan de kassa waren we wel wat verwonderd. Het “euro ontbijtje” was opeen ruim drie keer zo duur geworden??? Inmiddels kun je het dus niet meer echt goedkoop noemen… Maar goed, het gaat om de gezelligheid… Dan maar wat extra, gratis koffie tanken. Dubbele espresso’s! Lekker bijgekletst en een uurtje later weer onze eigen weg gegaan. Volgende maand weer wat mij betreft. Maar dan met een IKEA family card op zak. Dan betaal je opeens weer het eurootje (ok, 1 euro 20 inmiddels). Precies op tijd thuis voor de dagstart en daarna weer aan de klooi. Na de lunch met mijn collega’s over Skype zitten discussiëren over de puppet upgrade. Om niet meteen alles overhoop te gooien hebben we eerst de wachtwoorden maar gezet. Dat moest ook nog steeds gebeuren. Nu gebruiken we dus puppet, maar zien we bij GAM-3 toch kans om het omslachtig te doen… Ik moet maar eens ons Specials scriptje gaan introduceren. Het blijft lastig. Ik zie mijn oude team nog steeds niet als “hun” of “ze”. Aan het einde van de middag, hadden we dan eindelijk de beschikking over onze nieuwe opstapservers! Het kan dus echt wel! Nu begint het grote inrichten. We hebben nog tot de 23e, want dan gaat de oude omgeving uit… Moet lukken… Na de werktijd nog even verder geknutseld aan de diverse Raspberry Pi projectjes. De mediaserver begint weer te doen wat ik er van hoopte. De sabnzb-daemon werkt in ieder geval weer. Calibre was een ander verhaal 🙁 Die wilde opeens niet meer met mijn NAS samenwerken??? Maar Google is je vriend en ik moest die NAS koppelen met een of andere optie doe voorkomt dat er locks op gezet worden. Moeilijk verhaak, maar het werkt in ieder geval. De honeypot stribbelt nog steeds tegen… Nu lijkt hij geen goede databases op te bouwen?!?!? Ze snappen het bij dshield zelf ook nog niet helemaam, maar ze gaan het onderzoeken… Na het eten ben ik “even” naar de bestuursvergadering van de VVE gegaan. Zet drie vrouwen bij elkaar en je hebt kennelijk gespreksstof genoeg. Maar tegen half tien vind ik het welletjes. Ik zou Colin ook nog naar Monique brengen. Die wil morgen graag daar zijn als oma Willie komt eten. Nu nog even mijn bed opmaken en dan snel plat.

About Peter Hofman 2142 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.