ARTIS

Vandaag een klein beetje uitgeslapen. We gingen weer eens naar Artis. Colin had daar wel weer een keer zin in. Wel bijtijds, want ik had in de middag afgesproken  met de VVE, om de mail een beetje in te regelen. Dus met een klein beetje porren, waren we redelijk op tijd op weg. Bij Artis was het aal redelijk druk. Het was duidelijk vakantie. Maar met je abonnement, loop je langs de rij en kun je je direct bij de ingang melden 🙂 Een leuk rondje door de tuin gedaan. In de kooi van de Alpenmarmotten, was het opeens een drukte van belang. Ze waren allemaal opgedoken! Wat zijn dat een geinige druktemakers! Het hele terrein was ondergraven door ze. Je spongen vanuit het ene hol, zo het andere in. Ondertussen nog even gepord door Helga of ik morgen nog mee ging naar de Krav Maga Games… Toch maar ingestemd, met de opmerking dat ik niet helemaal zeker was van mijn kunnen op dit gebied, maar dat we het wel zagen. Verder waren de (I)Kea’s ook lekker bezig met slopen. Een was met een bal bezig. Hij kon zijn kop al door het gat naar binnen steken. De andere was ondertussen bezig het touw waar hij op zat door te kauwen… Niet de slimste actie wellicht, maar als je dan toch kunt vliegen… Verder de rest van de dieren bekeken. Er was niet heel veel echt bijzonders te zien. Alles was verder wel zoals we het kenden. Nog even door het aquarium gelopen en toen lekker patatjes gegeten bij de Twee Cheeta’s. De dame achter de kassa merkte op dat wij er al een poosje kwamen 🙂 Ze had Colin op zien groeien vanuit de buggy 🙂 Bij de leeuwen moesten we nog vaststellen dat dat echt niet lekker kon zitten, zie de foto 🙂 De jaguars lagen lekker te luieren. De een weggestopt onder een uitstekende rots achter een boom, de andere pontificaal op een blok steen. Toen weer lekker op weg naar huis gegaan. Tegen drie uur ben ik nog even naar nummer 158 gegaan om de mail van de vve een beetje te reorganiseren. De lokale adreslijst heb ik in gmail geïmporteerd, zodat we online alle namen en adressen hebben. Voor zover we die hebben dan. Meteen wat mutaties doorgevoerd in bewoners. We moeten nog een verschil zien aan te brengen in bewoners en eigenaars die verhuren. Ik denk dat bewoners gewoon de mensen zijn die in de flat wonen en als zodanig gemaild moeten worden. Voor de eigenaren heb ik een apart label gemaakt, zodat we die apart ook kunnen benaderen. We gaan zien wat het doet. Inmiddels ook stappen gemaakt met de dshield honeypot. Via slack heeft een ven de ontwikkelaars me geholpen om dingen uit te zoeken. Gelukkig had hij toegang tot een gelijke Fritz!Box en heeft hij mij die configuratie gestuurd. Die heb ik in de mijne ook ingesteld en vanaf dat moment begon de log te groeien. Hij doet ut dus. Vanaf nu worden alle inbraak pogingen gemeld bij het Internet Storm Center. Toen dat allemaal liep, ben ik maar met het eten begonnen. Colin had andere boontjes bedacht: edamame boontjes. Die zouden ook lekker zijn. Ik ben benieuwd. Samen met Colin gekookt. Ok, de aardappele schillen koken, mocht ik doen, maar over het bakken van de varkenshaasjes wilde hij toch wel graag de supervisie 🙂 De boontjes waren niet echt bijzonder. Goed te teen, maar niet hemels. Zo meteen weer onze spullen inpakken en naar Hillegom gaan. Niet vergeten de spullen voor school ook in te pakken. Colin zijn vakantie zit er weer op!

About Peter Hofman 2140 Articles
Oké dan, ik duik, maak graag foto's en doe een vreemd spelletje wat "geocaching" heet. Verder heb ik thuis nog wat Malawi cichliden zwemmen. Dat geocachen laat zich het beste beschrijven met het gebruiken van miljoenen kostende satellieten om tupperware in het bos te vinden. In het Engels klinkt dat toch allemaal veel beter "I use multi million dollar satellites to find Tupperware in the woods"

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.